Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

S-a deschis sezonul serbărilor

La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

Luni și marți (13 și 14 decembrie 2010), la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea, a venit Moș Crăciun pentru copiii îndrumați de prof. Mihaela Dulcă și prof. Claudia Morar (manager). Au fost zile fierbinți, zile speciale, de bilanț și sărbătoare, în care copiii au arătat părinților ce au învățat și știu să spună cât mai frumos, cât mai expresiv, convinși fiind că Moșul e pe-aproape și aude tot!

În deschiderea serbării de luni, dl Ilie Morar (managerul grădiniței) a ținut să mulțumească și să felicite întregul colectiv de dascăli, dar și pe părinți pentru actele de caritate pe care le-au făcut în „Săptămâna dărniciei”, pentru copiii orfani de la Casa „Iosif” din Beiuș și Căminul „Felix”, precum și pentru o parte din copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont”din Oradea, ocazie cu care copiii Grădiniței „Crinul” au distribuit pachete cu dulciuri și jucării.
Vis de iarnă
Serbarea de luni a fost (ca) un „Vis de iarnă” pentru copiii din grupa mijlocie a Mihaelei Dulcă. Pentru unii, care nu au mai frcventat grădinița, serbarea a fost o premieră deloc ușor suportat, să vorbească ei în fața unei asemenea audiențe. În viața lor nu au văzut atâta lume, cu atâtea aparate de filmat și de fotografiat îndreptate spre ei. Cei mai slabi de înger s-au pus pe plâns, alții s-au retras în brațele mamei. Dar excepțiile nu au făcut legea, ci doar au condimentat serbarea. În fața părinților, cei mai vrednici dintre actorii și artiștii grupei au dat măsura talentului lor, recitând și cântând, sub îndrumarea educatoarei. În alte și alte reprize, ei au demonstrat cum știu să danseze, așa cum i-a învățat Bianca Ghiță, instructorul de dans, cum știu să recite și să cânte în germană, împreună cu prof. Ramona Valcan, acompaniați la orgă de prof. Iulia Rațiu. Versurile și colindele în română și engleză aveau să-l bucure mult pe Moș Crăciun, care știe toate limbile, așa după cum avea să se exprime la sosire. Moșul cel darnic a împărțit pachete pentru toți copiii. Chiar și pentru cei plângăcioși, pe care acum nu i-a auzit recitând, dar el știe că la anul va fi altfel. Bucuria a fost deplină în momentul în care fiecare și-a cercetat pachetul, arătând colegului de alături ce i-a adus lui Moșul. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun.                                                                                                      

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 06:43:37 Ora de vară a Europei de Est