Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noul sediu al Centrului de resurse pentru învățământul la distanță

Departamentul de Învățământ la Distanță (DID) a inaugurat, vineri,

Noul sediu al Centrului de resurse pentru învățământul la distanță

Departamentul de Învățământ la Distanță (DID) din cadrul Universității din Oradea a inaugurat, vineri (10 decembrie 2010), în prezența dlui rector Cornel Antal, noul sediu al Centrului de resurse pentru învățământul la distanță (CRID).

Noul sediu CRID este situat în campusul central al univeristății (strada Universității nr. 1), în spatele sălii de sport.
La eveniment au participat, alături de rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, studenți și cadre didactice, conducerea DID și a facultăților care organizează învățământ universitar la forma de învățământ la distanță - Facultatea de Științe Economice și respectiv, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică.
 „Noul sediu al CRID a fost amenajat în perioada august - noiembrie 2010 din fondurile proprii ale Departamentului de Învățământ la Distanță, investițiile astfel realizate ridicându-se la suma de peste 5.000.000,00 lei și având drept scop asigurarea unor servicii și a unei baze materiale la cele mai înalte standarde de calitate și educaționale, în primul rând pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ la distanță ai Universității din Oradea, în domeniile științe economice și inginerie managerială și tehnologică, dar nu numai, dotarea CRID fiind similară universităților europene de prestigiu”, după cum aveam să aflăm de la conf. univ. dr. Adriana Giurgiu – directorul D.I.D.
CRID asigură studenților și cadrelor didactice ale Universității din Oradea, accesul gratuit la cele mai noi și elocvente resurse de învățare (cărți și publicații de specialitate românești și străine de ultimă oră, majoritatea inclusiv în format electronic – e-books - dar și altele, de referință pentru domeniile de studii organizate la forma de învățământ la distanță, cum sunt cărți publicate de laureați ai premiilor Nobel, rapoarte ale organizațiilor și instituțiilor internaționale de referință), cât și accesul gratuit la formatul print și on-line al periodicelor de specialitate românești și străine (de exemplu, The Economist, Le Monde Diplomatique, Harvard Business Review, Financial Times, Foreign Affairs, Business Week, Courrier International, Time Magazine, International Herald Tribune, The Wall Street Journal Europe, Le Monde, Fortune etc.), la baze de date statistice și la alte resurse necesare asigurării unui proces educațional de calitate.
Totodată, CRID asigură studenților posibilitatea utilizării gratuite a computerelor conectate la internet din incinta sa, iar pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ la distanță, inclusiv tipărirea gratuită a resurselor de învățare necesare studiului, sediul CRID fiind dotat și cu o tipografie digitală de ultimă generație, achiziționată recent tot din fondurile proprii ale Departamentului de Învățământ la Distanță, personalul CRID asigurând accesul zilnic celor interesați în utilizarea acestei baze extinse de documentare, între orele 12.00 și 21.00.
În cadrul CRID va funcționa și Centrul de documentare europeană al Universității din Oradea (EDCO), finanțat de către Comisia Europeană, care, prin menirea sa, pune la dispoziția tuturor celor interesați, toate publicațiile instituțiilor europene, inclusiv Jurnalul Oficial al UE, aceste publicații fiind furnizate gratuit de către Oficiul de publicații al UE (OPOCE), în cadrul acordului încheiat cu Universitatea din Oradea.
CRID asigură de asemenea, și alte facilități specifice învățământului la distanță, fiind dotat cu LCD, DVD recorder, cameră video, videorecorder și alte echipamente moderne menite să faciliteze procesul educațional în sistem e-learning.
CRID este deschis tuturor studenților și cadrelor didactice ale Universității din Oradea, accesul fiind permis pe bază de legitimație (pentru cadrele didactice) sau carnet de student al Universității din Oradea. (Olimpia P. & Ovidiu D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Noul sediu al Centrului de resurse pentru învățământul la distanță.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:10 Ora de vară a Europei de Est