Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dansăm, colindăm, povestim …, împreună sărbătorim!

În cadrul Festivalului național al șanselor tale

Dansăm, colindăm, povestim …, împreună sărbătorim!

Joi (9 decembrie 2010), preșcolarii grupei pregătitoare B, de la Grădinița nr. 28 – „Nufărul” din Oradea, îndrumați de educatoarele prof. Adela Horga și Ana Popa, au plecat în vizită la partenerii lor de proiect din clasa a IV-a, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, îndrumați de înv. Iosif Româneac, pentru o diseminare de bune practici: Povestea lui Moș Crăciun, învățare pași de dans popular și un recital de colinde.

„Copiii simt admirație față de creațiile populare încă de când își ascultă bunicii depănând firul unui basm, din cântecul de leagăn al mamei, din proverbe și zicători, din dansul popular, din colindele cântate în prag de sfinte sărbători. Prin acțiunea comună „Dansăm, colindăm, povestim …, împreună sărbătorim”, intenționăm să-i aducem mai aproape de școlari, să le creăm stări emoționale pozitive, să împărtășească din preocupări esențiale ale școlarilor, să prindă drag de școală, percepând-o ca pe o lume fascinantă a cunoașterii, în care jocurile copilăriei armonizează perfect cu activități instructiv-educative atractive”, după cum ne-a declarat prof. Adela Horga.
Elevii dlui învățător Iosif Româneac sunt mari dănțăuși, cu nume și renume făurite în nenumăratele lor prezențe pe scenele din Oradea, dar și din Ungaria, în cadrul unui proiect transfrontalier.
„Valorificând frumusețea obiceiurilor și tradițiilor populare, reușim să le înfrumusețăm viața, îi ajutăm să cunoască rolul important pe care acestea îl au în viața oamenilor din cele mai vechi timpuri”, ține să sublinieze dl învățător Iosif Româneac.
Până să se adune în cocheta sală festivă a liceului, preșcolarii au vizitat câteva săli de clasă, unde s-au reîntâlnit cu foști colegi de grădiniță, cu care au colindat și acum împreună. Ajunși la locul faptei, s-au bucurat de reîntâlnirea cu partenerii lor din a IV-a. Distinsul profesor (eminescian) Ioan Baba, ajuns bunic, cu tâmplele-i ninse, le-a depănat cu șarm Povestea lui Moș Crăciun, lângă bradul de Crăciun și  leagănul cu Pruncul Sfânt.
Dănțăușii dlui Româneac le-au demonstrat celor mici cum se joacă (profesionist) ca-n Bihor, după care i-au luat de mânuță și i-au învățat pasul de polcă. Activitatea s-a încheiat cu un dialog de la distanță, în care preșcolarii și școlarii s-au dat la întrecere în a cânta colinde tradiționale românești, lângă bradul de Crăciun.
Totul a fost ca o poveste pe care o regreți atunci când se sfârșește! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dansăm, colindăm, povestim …, împreună sărbătorim!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:13 Ora de vară a Europei de Est