Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, a apărut nr. 18 al revistei „OviDan”

Semnal

Astăzi, a apărut nr. 18 al revistei „OviDan”

Astăzi, marți (7 decembrie 2010), am început să distribuim numărul 18 al revistei „OviDan”.

Ediția conține noutăți de la Banca Transilvania (Comision 0 de analiză...); fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu regalul gimnaziștilor de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, „orchestrat” de doamna profesor de istorie Ramona Iștoc-Zembrea, în cinstea Zilei naționale a României. La școala din Tășad, prof. Delia Bulzan aduce un suflu nou și un nou proiect educațional, coordonat la vârf de doamna director, prof. Lia Baș și un colectiv de patru cadre didactice; la L.P.S. „Bihorul”, consilierul educativ, prof. Geta Susa, și un grup de dascăli și elevi inimoși au pus în undă un nou spectacol total de Ziua națională, cu un „medalion” de excepție dedicat regretatului poet Adrian Păunescu (român între români); „Acasă” la mitropolitul Andrei Șaguna, la ceas aniversar, doamna director Antiana Man a găsit cele mai potrivite cuvinte pentru a-l omagia de Ziua sa de naștere; din serialul „Sănătatea Terrei – sănătatea noastră”, prof. Daniela Ghiuro ne prezintă un proiect în parteneriat cu L.P.S. „Bihorul”; prof. Nicoleta Pazmany ne relatează despre reuniunea de proiect de la Lyon, Franța. În clasa I B, de la C.N. „Iosif Vulcan”, prof. Maria Duma și practicantele (Luminița, Ioana și Andra) i-au „colorat” pe elevi în culorile drapelului, oferindu-le informații accesibile despre Ziua națională; din inimi pentru inimi, din Tinca pentru toți copiii lumii; la școala din Păgaia, de Ziua națională, au cântat Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru, pe versurile lui Adrian Păunescu; la Sâmbăta, Soarele a stat în loc trâgând cu urechea și zâmbind elevilor îmbrăcați în straie populare, de ziceai că sunt la Alba Iulia, în ziua Unirii celei Mari; la Oșorhei, micii patiseri au realizat un nou show cu prăjituri și torturi de-ți lăsa gura apă; la sărbătorirea hramului Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Oradea, au oficiat Sfânta Liturghie un sobor de 12 preoți, arhidiaconi și ierodiaconi din Oradea și județ, din Maramureș și Muntele Athos; la „Cântarea zilei”, Adrian Crăciunaș vine cu o nouă colindă - „Sosit-a praznicul iară”; în pagina de „Opinii”, la „Sfatul medicului”, doamna doctor Carmen Băloiu ne vorbește despre varicelă; la controverse: Critici versus scriitori; la „Oltea Doamna”, s-a desfășurat etapa județeană a competiției „Bihorul în mișcare”; la școala din Biharia... nu fu toamnă mai frumoasă ca cea văzută de pictorii școlii; preșcolarii educatoarei Giorgiana Blăguța au urcat în avion și au coborât „cu parașuta”; la Grădinița 56 –„Lotus”, agentul-șef adjunct Ioan Borza i-a „făcut” pe toți agenți de circulație; în pagina de „Promovare a imaginii”, Fundația și Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă” și ... o surpriză deosebit de plăcută: școlarii și preșcolarii din Vărășeni, comuna Răbăgani, într-un număr special dedicat Zilei naționale a României.
Totul în 16 pagini, cu doar 1,5 lei.
Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:21 Ora de vară a Europei de Est