Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Excursie la Oradea... de Mărțișor

De la Scoala cu clasele I-VIII din Sâmbăta

Excursie la Oradea... de Mărțișor

Sâmbătă, 1 martie 2010, cu ocazia sosirii primăverii, elevii claselor V-VIII din comuna Sâmbăta au organizat o excursie la Oradea.

Elevii au fost însoțiți de: prof. Florin Tirpe, prof. Alina Roșu, prof. Elena Sărac și de un părinte, Dorina Pop.
Am pornit în excursia de studiu cu două priorități: copilul, care aștepta să se distreze și să cumpere suveniruri; cealaltă prioritate se referea la așteptările profesorilor: copiii să învețe lucruri noi, puși în situații noi.
Excursia a cuprins: o vizită la Muzeul Militar (unde au învățat despre istoria militară română), văzând diferite echipamente militare si armament din cel de-al doilea război mondial; la Grădina Zoologică, unde elevii au făcut cunoștință cu diferite specii de animale, pe care le-au văzut doar la televizor sau doar au auzit de ele (lei, maimuțe, urși, lupi, cerbi, păuni etc); au vizitat Sera Botanică, unde au învățat despre diferite plante, văzând diferite specii de palmieri, babanieri, cactuși și alte plante. Următoarea oprire a fost la biblioteca Liceului Greco-Catolic, unde au descoperit o colecție de cărți din cele mai vechi timpuri până în prezent. Am trecut și pe la Mănăstirea Sfintei Cruci, unde o măicuță le-a povestit copiilor despre istoria și însemnătatea acestei mănăstiri. Am urcat și la „Ciuperca”, de unde am admirat panorama orașului Oradea, fiind încântați de priveliște. În drumul nostru orădean, am trecut și pe la Cetatea Oradea, unde am aflat multe lucruri interesante despre istoria cetății de la doamna profesor Elena Sărac, profesor de istorie. În drum spre casă, ne-am abătut și pe la Mc.Donalds.
Copiii au fost foarte mulțumiți de tot ce au văzut și au învățat, întrebând: Pe când... următoarea excursie?
Mulțumim părinților și persoanelor care ne-au ajutat să putem avea parte de o asemenea excursie de poveste! (Florin Tirpe)

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 06:32:28 Ora standard a Europei de Est