Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Inimi pentru inimi

Proiect interjudețean inițiat și coordonat de C.S.E.I „Orizont”

Inimi pentru inimi

Vineri, 3 decembrie 2010, în și de Ziua internațională a persoanelor cu handicap, reprezentanți ai C.S.E.I „Orizont” Oradea vor fi prezenți între orele 11.15 și 12.15, în piața Independenței, pe esplanada din jurul statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul.

Proiectul de solidaritate socială între persoanele valide și cele cu handicap, intitulat „Inimi pentru inimi”, umărește sensibilizarea autorităților și cetățenilor față de persoanele cu handicap, solidarizarea cu aceste persoane, creșterea toleranței și respectului față de semenii nostri cu dizabilități. Sloganul sub care se desfășoară proiectul „Inimi pentru inimi” este: Toleranță, respect, solidaritate!
Partenerii implicați: Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, A.S.C.O. Bihor,Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia”, I.S.J. Bihor, școli de masă, C.S.E.I. nr 1, instituții publice, Uniunea Femeilor Oradea - Bihor, agenți economici, fundațiile: „Iedera”, „Scleroza în plăci, Hipoacuzici, Nevăzători, Autiști, persoane civile.
Toleranță, respect, solidaritate!
În cadrul școlilor și fundațiilor implicate vor fi confecționate inimioare (pe hârtie format A4, după un model dat), dar și inimioare mici, pentru ecusoane (realizate de școala coordonatoare C.S.E.I. „Orizont”), care vor fi distribuite tuturor persoanelor prezente la acțiune).
Acțiunea de vineri va începe la ora 11.15, cu o scurtă prezentare a importanței zilei de 3 decembrie - Ziua internațională a persoanelor cu handicap, a proiectului „Inimi pentru inimi” , a partenerilor implicați, precum si a participanților.
La ora 11.50, toate persoanele implicate se vor așeza pe un contur desenat în prealabil, sub forma unei inimi uriașe; inimioarele mici vor fi prinse pe haine; la ora 12.00, toți participanții vor ridica inimioarele -desenate pe hârtie - deasupra capului și într-un ritm stabilit, vor executa o mișcare de sus în jos timp de 30 de secunde. Ritmul va simboliza bătăile inimii prieteniei și solidarității; colile de hârtie pe care au fost desenate inimioarele vor fi așezate pe jos sub forma unei inimi uriașe simbolizând inima solidarității; se va lansa în aer  un balon de mari dimensiuni, de care se vor atârna inimioarele ecuson pe care fiecare participant va scrie un scurt mesaj de prietenie. Balonul „prieteniei” va purta mesajul nostru „Inimi pentru inimi” care va pluti spre toate persoanele cu handicap de pe întregul Pământ, alături de gândurile noastre unite de toleranță, respect și solidaritate.
La sfârșitul acțiunii, toate persoanele participante își vor strânge mâinile în semn de prietenie, respect și mulțumire. Totul se va desfășura pe fundalul cântecului „Prietenia”. (Mariana & Ovidiu)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:30 Ora de vară a Europei de Est