Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un program în 13 puncte închinat Zilei naționale a României

Marți, la L.P.S. „Bihorul”

Un program în 13 puncte închinat Zilei naționale a României

Elevi din clasele a III-a, a VIII-a A și a XII-a B de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, îndrumați de prof. Georgeta Susa (consilier educativ), prof. Violeta Siladi, Cristina Marina, Aurelia Bora, Anca Crișan și Cătălin Lazăr, au fost, marți (30 noiembrie 2010), protagoniștii unui program cultural artistic în 13 puncte dedicat Zilei naționale a României.

„1918 – al nostru an de fiecare zi”
„...Respectul și recunoștința noastră se îndreaptă spre toți acei români (ardeleni, bucovineni, basarabeni) care au conservat în vremuri vitrege sufletul național și le dedicăm astăzi (marți – n.n.) un moment artistic, intitulat „1918 – al nostru an de fiecare zi”. Cu aceste cuvinte și-a încheiat prezentatorul Sebastian Chereji intervenția din deschiderea manifestării. După intonarea Imnului de Stat al României, profesorul de istorie Gheorghe Vlase a prezentat semnificația actului istoric de la 1Decembrie 1918, iar elevii clasei a VIII-a au punctat secvențial pe baza unor planșe-poster momentele înfăptuirii Marii Unirii. Grupul vocal și interpreți din XII B au însuflețit atmosfera cu „Treceți batalioane” și „Deșteptarea României”. Cei mai mici artiști (din clasa a III-a, „orchestrați” de prof. Georgeta Susa) ne-au emoționat cu sceneta lor „Trăiască România Dodoloață!”
”Steaguri albe” – moment dedicat poetului Adrian Păunescu
Nicicând nu au serbat sportivii orădeni Unirea cea Mare și Ziua națională fără să nu fi apelat la admirabilele versuri ale lui Adrian Păunescu, cel care ani și ani a adus poporul pe stadioane, oferindu-le tinerilor talentați o șansă de afirmare și momente de înălțare prin cultură, sensibilizare prin muzică și poezie.
La scurt timp după plecarea sa în lumea celor drepți, să se întâlnească cu Grigore Vieru... și Eminescu, artiștii „Bihorului” i-au dedicat un moment special, recitând și cântând pe versurile regretatului poet,  iubit de o țară întreagă, invidiat și denigrat de miticii care nu se ridică și nu se remarcă prin nimic substanțial și măreț. Gemina, Szara, Rebeca și Cristina (patru gimnaste) i-au înălțat steaguri albe prin dansul lor tematic, în coregrafia dnei profesor Edit Proteasa.
Trei elevi (Ștefan Fodor, Aurora Gligor și Bianca Jurca) aveau să fie premiați, ei fiind câștigătorii celor trei premii (I, II și III) la concursul de creația „1 Decembrie – Ziua românilor”.
Manifestarea s-a încheiat cu „România în imagini”, o prezentare în power point, pregătită de prof. Anca Crișan.
„Această zi este ziua în care ne sărbătorim țara și strămoșii, ziua în care toți suntem mândri de numele de român”, ca să-l citez din nou pe Sebi – prezentatorul.
Nu, Sebi! Nu toți. Nu toți românii sunt mândri că sunt ceea ce sunt. Poate nu au motive, poate nu doresc, poate nu se simt demni... E opțiunea lor! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un program în 13 puncte închinat Zilei naționale a României.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:19 Ora de vară a Europei de Est