Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”

După bal și festivalul prăjiturilor, „Ziua școlii”,

Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”

Potrivit tradiției, la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea, Balul bobocilor și Festivalul prăjiturilor anunță, de fiecare dată, „Ziua școlii” - zi de sărbătoare și bilanț rodnic.

Conducerea liceului (director – prof. Adina Cozma Cărăbaș, director adjunct – prof. Daniela Lascău) a întâmpinat „Ziua școlii” cu noutăți de substanță, la început de nou an școlar: două clase în plus la clasa a IX-a, învățământ de zi (o clasă de mate-info și una de științele naturii), din cele 11 clase de liceu, curs de zi și tot două clase în plus față de anul trecut și la postliceală, din cele 18 clase (cinci plus două, în anul I, asistenți medicali generaliști și de farmacie, și 11 clase, cinci, respectiv șase, în anul II și III. Cu sprijinul Primăriei Oradea (al domnului primar, ing. Ilie Bolojan), au fost amenajate două săli de clasă și un laborator (nou) de nursing; în trei săli s-au primit scaune noi, iar în internat saltele și perdele noi, lenjerie și fețe de masă. Sălile au fost zugrăvite, vopsite și rașchetate, cu ajutorul părinților, un cabinet medical renovat și o sală profesorală renovată...
Apifitoterapie... made Florica Bejan
Din vremurile „bune” ale epocii de aur nu am mai văzut o coadă atât de substanțială precum vineri (26 nov. 2010), de „Ziua școlii”, în sala 116, unde fetele din anul III făcuseră coadă la doamna prof. farmacist Florica Bejan, care le trata naturist și eco. Frumoase, de pus în ramă, studentele farmaciste doreau să guste din preparatele expuse, produse ale stupului: diverse sortimente de miere, polen, propolis brut și lăptișor de matcă. Doamna Bejan avea pregătite preparate tradiționale, dar și moderne: Tinctură de usturoi cu propolis și miere, „Mipol” (fortifiant cu polen și miere polifloră, sirop cu propolis, pătlăgină și miere), „Mimola” – suc natural de morcovi, lămâie și miere, „Mipola” – expectorant (miere, lămâie și pătlăgină), măști faciale (nutritive, exfoliante și pentru ten gras, sensibil și uscat) pe bază de: miere, lăptișor de matcă, ulei de măsline, gălbenuș de ou, drojdie și făină de ovăz.
S-au degustat produse pe bază de miere, plen și nuci, sucuri naturale (din morcovi, măr și miere). Rețetele au fost preparate de elevele Petricaș Denisa și Diana Stanciu, asistate de prof. farm. Florica Bejan. În deschiderea manifestării a fost prezentat referatul „Rolul zincului în organism și importanța lui în terapeutică”.
Comunicări, concursuri și prezentări în power point
Așa după cum se obișnuiește la un asemenea eveniment la liceul sanitar, în diferite cabinete, laboratoare, dar și în sala de sport, profesorii coordonatori au îndrumat elevii și profesorii participanți care s-au înscris la o gamă variată și bogată de activități: prezentări în power point, recital - Vasile Voiculescu, concurs de chimie, curiozități din lumea fizicii, concurs de limba engleză, competiții sportive, concurs de cultură generală, concurs de biologie și științele naturii, dezbaterea cu tema „Ani de liceu”, tendințe; apiterapie tradițională și modernă, concurs de matematică distractivă, proiect Junior Achievement – IT pentru afaceri...
Una peste alta, „Ziua școlii” s-a constituit într-un moment de sărbătoare specială, cu zâmbete, premii,... miere și polen! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:05 Ora de vară a Europei de Est