Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marți, a apărut nr. 16 al revistei „OviDan”

Semnal

Marți, a apărut nr. 16 al revistei „OviDan”

Marți (23 noiembrie 2010), am început să distribuim numărul 16 al revistei „OviDan”, dar nu am reușit să ne cumpărăm timpul necesar să ne prezentăm „marfa”, iar Ioana, colaboratorul nostru fidel (și îngerul nostru păzitor), ne atenționează. Ioana, sincer, îți mulțumim!

Ediția conține știri de la Primăria Oradea și Banca Transilvania (Serviciul de Internet Banking BT 24) și un supliment: cuprinzând patru pagini despre Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea, Liceul (particular) „Henri Coandă” din Oradea, Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă” din Oradea și Cluj-Napoca; fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu „Ziua mulțumirii” la Liceul Teologic Penticostal „Betel”. BT 24 este produsul de Internet Banking BT 24 (află mai multe din pagina a II-a). Dl ing. Ilie Bolojan, primarul Oradiei, ține să mulțumească tuturor firmelor pentru ajutorul dat Oradiei și orădenilor; la conferința „Inovație și calitate în sectorul public”, Primăria Oradea a fost premiată pentru „Ziua porților deschise”. Universitatea din Oradea i-a conferit academicianului Nicolae Manolescu titlul de Doctor Honoris Causa. La concursul de frumusețe de la Rieni, Anamaria Panda a cucerit înaltul titlu de „Miss Toamna”; preșcolarii Grădiniței nr. 36 din Oradea au participat în stil de mari campioni la concursul național „Piticot”; un spectacol de „capă și spadă” pentru partenerii din Bordeaux – Miss și Mister boboc (la C.T. „C-tin Brâncuși”); marcarea a 14 ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Francezi în Oradea, cu participarea Excelenței Sale Henri Paul, ambasadorul Franței în România; în paginile 7-10: suplimentul despre care v-am vorbit, cu Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea, Liceul (particular) „Henri Coandă” din Oradea, Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă” din Oradea și Cluj-Napoca; în „Săptămâna educației globale”, patru școli au spus DA pentru copii (L.P.S. „Bihorul”, Șc. nr. 11, Liceul de Artă și Gr. Șc. Ind. din Suplacu de Barcău); liceenii greco-catolici coordonați de prof. Iulia Lorena Barna au fost protagoniștii primului cenaclu literar susținut în această toamnă la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”; prof. Georgeta Druța și Mariana Dragoș (în calitate de formatori naționali) au susținut cursuri de mentorat cu întreg personalul Grădiniței nr. 53; la „Cântarea zilei”, Adrian Crăciunaș ne-a prezentat cea de-a doua colindă a sezonului – „Aseară pe înserate”; în pagina (de) Opinii, la rubrica „Sfatul medicului”, doamna doctor Carmen Băloiu – medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea - ne vorbește despre Cefaleea (durerea de cap), la Sărbătoriții zilei – Gabriel (dirigintele clasei a IX-a B, de la Liceul Teologic Penticostal „Betel”) și Ana (aleasa inimii sale), iar la Controverse – „Cultura bate criza”; în paginile 14-15, un fotoreportaj (cu 12 poze), de la „Ziua mulțumirii”, sărbătorită în chip admirabil de elevii Liceului Teologic Penticostal „Betel” din Oradea, „orchestrați” de diriginții (și învățătorii) claselor, directorul liceului, prof. Onisim Cozma, și consilierul educativ și responsabilul cu activitățile extrașcolare, prof. Ligia Centea.
Totul în 16 pagini... cu 1,5 lei.
Vă mulțumim pentru fidelitate și înțelegere!
Doar împreună, vom reuși!
Ovidiu DAN

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 14:02:12 Ora de vară a Europei de Est