Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua mulțumirii

Vineri, la Liceul Teologic Penticostal „Betel”

Ziua mulțumirii

Doamna profesor Ligia Centea, consilier educativ și responsabil cu activitățile extrașcolare, ne-a invitat, vineri (19 noiembrie 2010), la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea, să vedem ce n-am mai văzut, Ziua mulțumirii, un adevărat „fenomen” de masă...

Fiecare clasă, fiecare elev în parte și-a pus mintea și imaginația la lucru, să inventeze ceva neobișnuit prin care să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot. Pentru că existăm, pentru tot ce ne-a dat și tot ce nu ne-a dat, pentru bine și rău, pentru frumos și adevăr, pentru că suntem sănătoși și vrednici de iubire, pentru că suntem frumoși și buni, cuminți și încrezători, deștepți și toleranți, plini de energie și de idei geniale...
„De fapt, am putea spune, fără să greșim, nu Ziua mulțumirii, ci Luna mulțumirii, pentru că am luat-o, etapizat, de la 1 noiembrie, și totul s-a concretizat în activități interesante. În perioada 1-7 noiembrie, am avut o capelă specială, în 8-14 noiembrie, a fost săptămâna legumelor donate, în care s-au strâns peste 1.290 de kilograme de legume, pe care le-am donat familiilor nevoiașe. Săptămâna aceasta (15-21 noiembrie), am organizat o competiție, un concurs la nivel de liceu – Cea mai sugestivă exprimare a mulțumirii. Și vedeți ce a ieșit. Fiecare clasă și-a decorat sala în fel și chip, începând cu ușa de la intrare, au confecționat materiale, obiecte decorative, au scris pe tablă, au pregătit expoziții, scenete, scurte momente artistice, dorind astfel să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot. Să-i mulțumească familiei, să le mulțumească profesorilor, semenilor, colegilor. În săptămâna 22-28 noiembrie, vom participa la proiectul „Cea mai lungă scrisoare de mulțumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”.
Magnații Americii aruncă mănușa, copiii României o ridică
„Magnații americani decid să-și doneze jumătate din avere, 600 de miliarde de dolari pentru organizații caritabile...
La un asemenea gest trebuie un răspuns pe măsură. În aceste condiții, IRSCA Gifted Education inițiază un proiect „Cea mai lungă scrisoare de mulțumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”, adresată de copiii din România miliardarilor americani, care, prin gestul lor unic, schimbă filozofia vieții pe pământ.
Recunoștința este baza abundenței. „Mulțumesc”, în orice formă s-ar prezenta, creează puntea de legătură între cel ce dăruiește și cel ce primește. Este feedback-ul de care dăruitorul are nevoie pentru a putea continua: înțelege că a fost înțeles. Să arătăm, deci, filantropilor americani că i-am înțeles. Credem că, prin acest gest, noblețea sufletului românesc va ieși la lumină.
Invităm toate asociațiile și organizațiile neguvernamentale din România să se alăture ca parteneri în acest proiect. Invităm presa să se implice ca partener în acest proiect. Propunem realizarea unei scrisori mondiale de mulțumire pentru acest mare gest”.
Am citat din comunicatul pe care doamna profesor ni l-a pus la dispoziție, și declarăm: Ovidan (Ovidiu DAN) sprijină și mediatizează un asemenea gest!
Revenind la reportajul nostru realizat la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea în Ziua mulțumirii, trebuie să spunem că ne este imposibil să relatăm tot ceea ce am văzut minunat și extraordinar în fiecare clasă, însoțind membrii celor două jurii de concurs (un juriu pentru gimnaziu și primar, și altul pentru liceu).
Credem să zecile de poze vă vor spune mult mai multe.
Oricum, noi felicităm inițiatorii, organizatorii și producătorii unor asemenea „opere” originale, de neimaginat! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (187 de poze), accesați Galeria foto: Ziua mulțumirii.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:20 Ora de vară a Europei de Est