Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cu participarea Excelenței Sale Henri Paul, ambasadorul Franței în România

Marcarea a 14 ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Francezi în Oradea

Cu participarea Excelenței Sale Henri Paul, ambasadorul Franței în România

Fundația franco-română pentru cultură, tineret și sport din Oradea (președinte Victor Anton Raț, președinte executiv, Ștefania Pena) a organizat, marți (16 noiembrie 2010) o manifestare de marcare a 14 ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Francezi (situat în parcul 1 Decembrie din Oradea, în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor).

La festivitate au participat reprezentanți ai Primăriei (viceprimarul Gheorghe Carp), Prefecturii Bihor (prefectul Gavrilă Ghilea) și Consiliului Județean Bihor (președintele Radu Tîrle, vicepreședintele Dumitru Voloșeniuc), ai Universității din Oradea (în frunte cu rectorul Cornel Antal), Excelența sa Henri Paul, ambasadorul Franței în România, precum și autorul monumentului, sculptorul Petre Georgescu...
Asistența a fost formată în majoritate din elevi, tineri și copii: preșcolari de la Grădinița nr. 49 (care au și depus cele dintâi flori), elevii clasei I B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” (însoțiți de prof. Maria Duma), elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea (cei care au prezentat și momentul artistic, grupul „Allegria”, îndrumat de prof. Steliana Cîrciumaru și Constantin Negruț), de la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 (pionierii dezvoltării relațiilor culturale cu școli din Franța, cea dintâi școală orădeană care a implementat proiecte școlare cu școli din Franța, inițiate de directorul adjunct, prof. Smaranda Burcă și directorul Mircea Gârba), Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” (care derulează proiecte cu francezii din 2008, iar de trei săptămâni sunt gazde pentru 10 elevi francezi din Bordeaux, prezenți și ei la întâlnirea cu ambasadorul), Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău (în frunte cu directorul școlii, dar și cu primarul comunei, pregătiți a oferi Excelenței Sale un pliant cu prezentarea școlii în limba franceză), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, iar în flancul drept, suita elevilor se deschidea cu elevi de la colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu” (cei care au depus coroane și jerbe de flori).
Din cuvântul oficialilor locali și județeni, aveam să aflăm despre domeniile în care se va dezvolta colaborarea româno-franceză pe plan local și județean, fiind vizate în primul rând învățământul și sănătatea, dar și agricultura, mediul și administrația. O bună impresie a făcut ambasadorului generalul Nichi Virgil, care s-a exprimat chiar în limba lui Balzac...
La final, mulți elevi au ținut și au și reușit să se pozeze cu ambasadorul Franței...
Toate pozele, doar pe ovidan.ro (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (114 poze), accesați Galeria foto: Cu participarea Excelenței Sale Henri Paul, ambasadorul Franței în România.

Trimite email
miercuri, 9 aprilie 2025, 07:45:01 Ora de vară a Europei de Est