Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Grupul Școlar „Ioan Bococi” – calificativul „foarte bine”!

Diseminare și lansare de proiect

Grupul Școlar „Ioan Bococi” – calificativul „foarte bine”!

Grupul Școlar „Ioan Bococi” a organizat, miercuri, 10 noiembrie 2010, o activitate complexă de lansare a noilor proiecte care se vor desfășura începând din acest an școlar, precum și diseminarea primului an de activități a proiectului de parteneriat multilateral Comenius aflat în plină derulare.

La manifestare au participat invitați din partea Consiliului Județean Bihor (dna Lucia Pantea - Serviciul Integrare Europeană și dl Robert Baidic - Direcția Dezvoltare și Implementare Proiecte), de la Uniunea Femeilor Bihor (dna Voichița Raț), directori sau reprezentanți ai unităților școlare partenere, CSEI nr . 1 (dna Carmen Ilisie - director adjunct, și dna Teodora Pantazi - responsabil proiecte), Grupul Școlar „George Barițiu” (dna Alina Vesa) CSEI „Orizont” (dna Angela Marușca - director și dna Elena Erdeli - director adjunct), Colegiul Tehnic „Transilvania” (dna Antigona Abrudan).
„Dezvoltarea unei clase virtuale multiculturale”
Cu acest prilej au fost lansate proiectele: „Dezvoltarea unei clase virtuale multiculturale” (un proiect  Grundtvig - parteneriat pentru învățare, între patru țări europene: Spania (coordonator de proiect), Italia, Turcia și Romania (Oradea și Craiova).
Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea  prin E-learning - folosind programul Moodle – a materialelor și strategiilor necesare pentru educația adulților într-un cadru multicultural.
 Proiectul va oferi posibilitatea de a dobândi abilități, tehnici și metodologii de predare practică șansa de a coopera cu alte instituții, cu profesori și formatori din țările participante, schimbul de bune practici, precum și  oportunitatea creșterii calității actului instructiv-educativ. Prima reuniune de proiect va avea loc în Spania, în perioada 22-26 noiembrie 2010.
„Îmbunătățirea calității educației prin promovarea metodelor moderne de predare-învățare” este un proiect de mobilitate Leonardo da Vinci VetPro – care va oferi oportunități cadrelor didactice de a lua contact cu un sistem descentralizat de formare profesională dintr-o țară (Marea Britanie - Irlanda de Nord) cu o puternică experiență educațională în Uniunea Europeană.
În urma procesului de selecție, 10 cadre didactice – din aria curriculară Tehnologii - vor participa în martie 2011 la stagiul de pregătire profesională la North West Academy- Londonderry, Marea Britanie-Irlanda de Nord.
Acest proiect este o necesitate pentru cadrelor didactice responsabile cu predarea și instruirea elevilor deoarece  prin schimbul de experiență și dezvoltarea profesională a acestora vor putea să identifice noi metode moderne de predare care vor duce la creșterea calității procesului educațional.
Proiectele sunt realizate cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale - Programele Sectoriale Grundtvig și Leonardo da Vinci - Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții.
Diseminarea proiectului Comenius
Diseminarea proiectului Comenius a constat în prezentarea unui material cu activitățile și reuniunile de proiect desfășurate în perioada octombrie 2009 - iunie 2010, precum și un material despre reuniunea de proiect desfășurată în perioada 28 septembrie - 3 octombrie 2010, care a avut loc la Zawiercie – Polonia, la școala parteneră. Proiectul este un parteneriat multilateral între 10 școli din opt țări europene (Portugalia este coordonator de proiect).
Echipa Grupului Școlar „Ioan Bococi”, formată din două cadre didactice și doi elevi, s-a întâlnit cu directori, profesori, coordonatori și elevi din țările implicate în proiect.
Pe parcursul celor șase zile de proiect, a fost organizată o serie de activități: prezentarea materialelor pregătite –pe diferite teme, întâlniri cu autoritățile locale, diseminarea primului an de parteneriat, stabilirea activităților pentru noul an de proiect, vizite de documentare. Pentru reuniunea din Polonia, echipa de proiect a pregătit: Evaluarea externă a școlii (prezentare ppt); familia în țara mea (Nunta – prezentare ppt); o lecție de limba română cu o clasă de elevi polonezi; realitatea școlii (prezentarea rezultatelor chestionarelor aplicate elevilor, profesorilor, diriginților și părinților). Cu această ocazie, coordonatorul portughez al proiectului (dl Luis Militao) a anunțat calificativele obținute pentru primul an de proiect, în urma evaluării de către Agenția portugheză, iar din cele 10 școli participante, calificativul „foarte bine” a fost obținut doar de patru dintre ele, printre care ne numărăm și noi”, ne-a declarat prof. Mihaela Popovici (directorul adjunct al Grupului Școlar „Ioan Bococi”), coordonatorul de proiect. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Grupul Școlar „Ioan Bococi” – calificativul „foarte bine”!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:08 Ora de vară a Europei de Est