Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate

Grădinița „Elim” din Hotar

Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate

Grădinița „Elim” din Hotar funcționează ca instituție de învățământ preșcolar din anul 1996, având un partener extern, ca și sponsor: Crișul Trust din Anglia.

 În primii doi ani, am funcționat cu o singură grupă de copii, dar din cauza numărului mai mare de copii dornici să frecventeze grădinița noastră, am ajuns la două grupe combinate: mică- mijlocie și mare-pregătitoare.
De la început, ne-am bucurat de sprijin din partea Bisericii Baptiste și a cetățenilor din Hotar. Mobilierul, materialele didactice și de joc cu care ne-am început activitatea au fost donate de persoane fizice din zonă, chiar de către copii, care au încurajat și sprijinit în acest fel procesul de educare a preșcolarilor.
 În perioada 1998-2006, grădinița a fost filială a fundației Spurgeon România, alături de alte 12 grădinițe din țară și Republica Moldova. Personalul grădiniței a fost format începând din acel moment din două cadre didactice și o îngrijitoare. De-a lungul anilor, au muncit în grădinița noastră: Ramona Drimbea, Olimpia Pop, Mariana Banc - educatoare, Ileana Chirilă - îngrijitoare, precum și voluntari: Ovidiu Drimbea - inginer, Zorica Gheorghiaș, Alexandru Gheorghiaș, Anca Pleș, Miere Crina-profesori de engleză, Pavel Drimbea-șofer.
 De trei ani, activitatea grădiniței noastre este coordonată de Asociația Spurgeon Bihor, timp în care preocuparea noastră de bază a rămas aceeași: echiparea copiilor, formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate. Beneficiarul direct - copilul, dar și calitatea actului didactic, perfecționarea cadrelor didactice sunt obiectivele pe care le urmărim zi de zi.
În abordarea noii programe pentru învățământul preșcolar, grădinița noastră ia în considerație modalitățile de armonizare a politicii educaționale cu cerințele și nevoile comunității locale.
 Programul respectă legislația în vigoare, Legea Învățământului, Regulamentul de funcționare a învățământului preșcolar, precum și Ordine și Decizii ale forurilor superioare.
Grădinița, ca parte integrantă a învățământului preuniversitar, are scopul de a oferi copiilor aflați la vârstă preșcolară condițiile necesare pentru o dezvoltare normală și deplină. În planul curriculumului educația preșcolarului urmărește:
obiective cognitive de limbaj; obiective psiho-motorii și de educare fizică armonioasă; obiective de educare a afectivității; obiective ale educării esteticului; obiective ale educației pentru societate.
Misiunea noastră
Dorim să satisfacem nevoia fiecărui copil de a fi iubit, apreciat, de a se simți important, folositor.
 Modelarea caracterului, formarea personalității, dobândirea deprinderilor, abilităților și a competențelor specifice educației timpurii, precum și dezvoltarea creativității prin comunicare în sinceritate, dragoste creștină și responsabilă, este misiunea pe care o vom duce la îndeplinire cu responsabilitate și dăruire.
 (instit. Ramona Drimbea)
 Concurs pentru un post de educatoare
Consiliul director al Asociației SPURGEON Bihor, care patronează Grădinița „ELIM” din Hotar, anunță concurs în data de 16 noiembrie 2010 pentru ocuparea unui post vacant de educatoare la Grădinița din Hotar.
Concursul va avea loc marți, 16 noiembrie 2010, la ora 14.00.
Pentru alte detalii, contactați conducerea grădiniței (adresa: sat Hotar, nr. 64, tel. 0745/ 572.157, cod 417 606, județul Bihor).
P.S.Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:27 Ora de vară a Europei de Est