Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

La Grădinița „Samuel” din Tinăud

Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

Grădinița ,,Samuel” din Tinăud este o unitate de educație preșcolară care și-a început activitatea în baza unor condiții create printr-un parteneriat cu BISERICA METODISTĂ și INFANT SCHOOL din NETTLEHAM ANGLIA, fiind susținută de BISERICA BAPTISTĂ din TINĂUD.

Acestui parteneriat s-a alăturat și SPURGEON CHILD”S CARE UK, o organizație internațională, caritabilă, din dorința de a sprijini copiii, dar nu exclusiv din grupuri dezavantajate, marginalizate, prin educație preșcolară.
Viziunea grădiniței noastre este aceea de a contribui la dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație, într-un mediu creștin și în același timp modern, ținând cont de diversitatea copiilor în comunitate, diversitatea ritmurilor și posibilităților lor de învățare, interesele și abilitățile pe care aceștia le manifestă.
Grădinița funcționează cu program normal/ două grupe combinate. Grădinița „Samuel” folosește planurile de învățământ și programele preșcolare aprobate de MECI prin Legea nr.268/2003.       
 Programul zilnic este între 8.00 – 13.00 și cuprinde: activități de dezvoltare personală, jocuri și activități didactice alese și activități pe domenii experiențiale.       
Grădinița „Samuel” structurează și completează în fiecare an școlar conținutul ofertei educaționale cu noi elemente, astfel încât ea să corespundă optim nevoilor de formare intelectuală și somatică a copilului de vârstă preșcolară.
Prin grija partenerilor noștri beneficiem de un spațiu pentru activitățile grădiniței dotat corespunzător vârstei preșcolare, un parc de joacă minunat pentru activitățile în aer liber, o bază didactică și de joc bogată, variată și modernă. Oferim șansa copiilor de a face primii pași în lumea informaticii, grădinița fiind dotată în acest sens cu calculatoare.
Beneficiile învățământului preșcolar sunt  atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung în ce privește socializarea, dezvoltarea personalității copilului.
„Într-o  comunitate în care se dorește binele, progresul și bunăstarea cetățenilor ei, toate acțiunile sunt duse la îndeplinire printr-un efort unanim al factorilor care pot, trebuie și vor să intervină”, după cum ne-a declarat prof. Georgeta–Livia Achim, directorul grădiniței.
Satul Tinăud, atestat din 1219
Satul Tinăud este atestat documentar din 1219 și este amplasat pe malul drept al Crișului Repede, în partea de N-V a României, în județul Bihor, la o distanță de 40 km de municipiul Oradea, și la o distanță de 2 km de orașul Aleșd, de o parte și de alta a șoselei internaționale E 60. Renumele satului este dat de biserica ortodoxă din piatră construită în 1658 - 1659, care impresionează atât prin vechimea ei, cât mai ales prin decorul arhitectural din interior (Bocșan, 2001). Preotul satului, Ovidiu Bocșan, afirmă că biserica de piatră din Tinăud a fost ridicată de Constantin Șerban din banii săi, în anul 1658 - 1659, (Bocșan,  2001).
Concurs pentru două posturi de educatoare
Consiliul director al Asociației SPURGEON Bihor, care patronează Grădinița „SAMUEL” din Tinăud, anunță concurs în data de 16 noiembrie 2010 pentru ocuparea a două posturi vacante de educatoare la Grădinița din Tinăud.
Concursul va avea loc marți, 16 noiembrie 2010, la ora 14.00.
Pentru alte detalii, contactați conducerea grădiniței (adresa: Tinăud nr. 82, tel. 0747/ 759.049; cod 415 103, județul Bihor).
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 02:13:48 Ora standard a Europei de Est