Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Magia naturii ne invită la joacă”

Miercuri, lansarea proiectului Comenius

„Magia naturii ne invită la joacă”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea, în parteneriat cu școlile speciale The Bridge School Business and Enterprise College, Telford, din Marea Britanie, Schule am Beilstein - Schule mit dem Förderschwerpunkt ganzheitliche Entwicklung, Kaiserslautern, Germania și Szkola Podstawowa nr 11 Oddzialami Integracyjnymi, Katowice, din Polonia, a lansat, miercuri (3 noiembrie 2010), proiectul „Magia naturii ne invită la joacă”.

Deschiderea oficială a proiectului a fost onorată de participarea gneralului adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Nicolae Ungur, bun cunoscător al programelor și proiectelor implementate în școlile speciale din Oradea și județul Bihor. Reprezentantul I.S.J. Bihor a felicitat partenerii pentru inițiativă și lansarea unui proiect pertinent, care își propune îmbunătățirea calității muncii cu elevii cu dizabilități din școlile partenere din Oradea, Marea Britanie, Germania și Polonia prin metodele și tehnicile de art-terapie.
Trei ateliere de lucru
Activitățile principale ale proiectului, privite prin prisma primei reuniuni de la Oradea, au fost structurate pe trei ateliere de lucru: 1.confecționarea unor instrumente muzicale din materiale naturale sau reciclabile 2. confecționarea jucăriilor din materiale naturale sau reciclabile 3. confecționarea jucăriilor tradiționale și instruirea elevilor privind jocurile tradiționale specifice culturii.
Aceasta ca urmare a faptului că în instituțiile școlare pentru elevi cu dizabilități, în cadrul activităților de predare-învățare se aplică diferite metode și tehnici de art-terapie, metode care includ: colajul, decupajul, modelajul, pictura și meloterapia; utilizarea ludoterapiei ca metodă de instruire, folosind jocurile și jucăriile tradiționale, confecționate din materiale naturale și educarea elevilor privind îngrijirea și protecția mediului/naturii (prin confecționarea unor obiecte/jucării din materiale reciclabile).
„Prin implementarea acestui proiect, profesorii implicați vor face schimb de experiență, discutând și analizând tehnicile de predare - învățare din școlile partenere, din Marea Britanie, Polonia și Germania și cele românești, cu scopul de a îmbunătăți procesul de predare-învățare realizat cu elevii cu cerințe educative speciale.
Prin participarea la activitățile din cadrul proiectului, elevii vor avea posibilitatea de a îmbina utilul cu plăcutul; își vor dezvolta motricitatea, abilitățile psihomotrice, funcțiile cognitive și toate funcțiile psihice, prin realizarea unor jocuri, jucării și instrumente muzicale pe care le vor utiliza mai apoi în activități distractive. Totodată, elevii și profesorii vor avea prilejul să afle lucruri noi și interesante despre colegii lor și țara căreia îi aparțin”, a declarat Angela Marușca, director al C.S.E.I. „Orizont”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Magia naturii ne invită la joacă”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:02:39 Ora de vară a Europei de Est