Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marți, a apărut nr. 13 al revistei „OviDan”

Semnal

Marți, a apărut nr. 13 al revistei „OviDan”

Marți, 2 noiembrie 2010, am început să distribuim numărul 13 al revistei „OviDan”.
Ediția conține știri de la Primăria Oradea, fotoreportaje din școli și de la Universitatea Oradea, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu întâlnirea de proiect „Gastro-reform”, din Ungaria, de la Berettyóújfalu, unde gazdele și partenerii de proiect, de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, au făcut bilanțul, la final de proiect, bucurându-se de produsele proiectului (o culegere de rețete reformiste, un material auxiliar și un film sumativ).
La Primăria Oradea au avut loc lansări de carte (autori: John Beckett și Corneliu Crăciun); Primăria și primarul s-au ținut de cuvânt: olimpicii au plecat în excursie; la C.E. „Partenie Cosma” – relansarea pe piață a firmelor de exercițiu (ed. a V-a); „Trăiește sănătos, mănâncă inteligent” (dar și reciproca e valabilă – spunem noi). Îndemnul ni-l adresează economiștii orădeni. Elevii de la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 au fost în excursie în defileul Șuncuiuș - Vadu Crișului; Facultatea de Științe Economice a lansat un nou proiect, intitulat „Practica studenților economiști...”; „Școala părinților” la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 – programul „Eu și copilul meu”; la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” – „Mici și mari în zi de toamnă”; la Grădinița nr. 28 – Halloween Party... pentru toate grupele; Carnavalul dovlecilor la Grădinița nr. 37 din Oradea; sărbătoarea dovlecilor la Grădinița nr. 36; la C.T. „D. Leonida” – Întâlnire de proiect cu partenerii din Spania, Turcia, Polonia, Italia, Grecia și Bulgaria; Astroclub „Meridian 0” – la patru ani de la înființare; la Liceul Teologic Greco-Catolic: Super Size Me! Și un program de profilaxie a afecțiunilor oro-dentare; la Lic. T. „Lucian Blaga” – carnavalul umbrelor; Magie de Halloween la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea; 140 de ani de tradiție și performanță educațională la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”; sfatul medicului – Epistaxisul (ne-a răspuns doamna doctor Carmen Băloiu – medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea); Sebi Trifa și Marin Bica au adus argintul la Oradea; cu jucării și cizme... la Primăria din Vișeu de Sus. Poate vă întrebați cine a făcut un asemenea gest. Ei bine, gestul și darurile vin din partea clubului Kiwanis din Marghita; de Halloween s-au distrat de minune și elevii și copiii din Săbolciu și Săcădat (după cum aveam să aflăm de la directorul școlii coordonatoare, prof. Gabriela Þîrțiu, un manager de nota 10! „Cântarea zilei” – „Fiul rătăcit” (rubrică realizată de Adrian Crăciunaș). În pagina de promovare a imaginii: Fundația Cultural Umanitară „Henri Coandă” și cursurile Școlii Tehnice Postliceale „Henri Coandă” – cursurile de formare; diplomă de excelență pentru Gheorghe Grigurcu; Miss Andreea – interviuri... pe Net; „Numărul tău norocos” – Daria Adriana Ursoviciu - câștigătorul ediției a III-a.
Totul în 16 pagini... cu 1,5 lei.
Vă mulțumim pentru fidelitate și înțelegere!
Doar împreună, vom reuși!
Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:24 Ora de vară a Europei de Est