Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O incursiune în lumea magică a sărbătorii de Haloween

Vineri, la C.N. „Octavian Goga”

O incursiune în lumea magică a sărbătorii de Haloween

Muzică bună, dans, dovleci și costume speciale! Aceasta a fost atmosfera deosebită de la Colegiului Național „Octavian Goga” Marghita, vineri, 29 octombrie.

Elevii noștri au lăsat pentru câteva ore uniformele școlare la o parte și au făcut o incursiune în lumea magică a sărbătorii de Haloween. Coordonați de doamnele profesoare Meda Vlaicu, Larisa Andor și Raluca Crișan, ei au  transformat sala festivă într-o casă a groazei, unde și-au dat întâlnire vampiri, vrăjitoare, fantome, drăcușori, țigăncușe și multe alte ființe ale nopții trezite la realitate. Talentul și imaginația bogată, atât ale claselor gimnaziale cât și ale celor liceale, au triumfat încă o dată, căci costumele lor păreau cu adevărat desprinse dintr-o lume învăluită în mister. Obiceiul costumelor de Halloween se află la a doua ediție în această instituție de învățământ, ocazie cu care doamnele profesoare implicate în acest proiect au organizat un concurs. Atmosfera a devenit incendiară în momentul în care concurenții au fost chemați în fața publicului pentru a-și descrie costumele într-o manieră cât mai originală. Proba dovlecilor cu fețele scobite a pus încă o dată în valoare capacitățile creative ale elevilor, care emoționați, cu ochii plini de bucurie abia așteptau să-și prezinte creațiile de care erau foarte mândri. În ambianța înspăimântătoare, creată prin muzică, decor macabru, lumânări, frunze tomnatice și cruci improvizate s-a trecut la cea de-a treia probă, cea a scenetelor. Elevii au demonstrat implicare, cooperare și eficiență, iar prestația acestora a fost evaluată de un juriu format din domnul director Marcel Emil Sas, doamna director adjunct Simona Sarca, doamna bibliotecară Elisabeta Stan și doamnele prof. Livia Moisa și Andreea Vușcan. În stabilirea câștigătorilor, juriul a punctat ingeniozitatea, creativitatea și extremele: cel mai original costum (Elena Rogoz, VI A), cel mai înfricoșător costum (Andreea Haiduc, VI B), cea mai bună interpretare a personajului (Georgiana Popa, VII A), cele mai frumoase costume (VI A), cele mai interesante costume (IX C), cele mai înfricoșătoare costume (X D), cele mai trăsnite costume (XII D), cele mai deosebite costume (VII A), cel mai mare dovleac (XI A), cea mai frumoasă caricatură din dovleac (VII H), cei mai frumoși dovleci (V H), cei mai mulți dovleci participanți în concurs (IX A), cei mai înfricoșători dovleci (VI H), cea mai înfricoșătoare poveste (VI B), cea mai originală poveste (X B), cea mai bună interpretare (V A), cea mai unită echipă (X A), cea mai frumoasă scenetă (IX B), cea mai amuzantă poveste (IX D). În finalul evenimentului, elevii au fost invitați la o petrecere, toți cei prezenți distrându-se pe cinste în compania colegilor mai mari sau mai mici.(Raluca Crișan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:28 Ora de vară a Europei de Est