Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

John Beckett a lansat o carte la Primăria Oradea

„De ce îmi place ziua de luni – cum să reușești în afaceri fără să-ți vinzi sufletul”

John Beckett a lansat o carte la Primăria Oradea

Marți, 26 octombrie 2010, în sala mare a Primăriei Oradea, John Beckett a lansat cartea „De ce îmi place ziua de luni – cum să reușești în afaceri fără să-ți vinzi sufletul”. Evenimentul a fost organizat de editura Scriptum, în colaborare cu Asociația Integra România și Primăria municipiului Oradea. Prezentarea cărții a fost făcută de Dacian Palladi.

Cartea în original a fost publicată în limba engleză de Editura InterVarsity   Press, în anul 1998, „Succeeding in Business Without Selling Your Soul”, și conține relatarea domnului Beckett despre modul în care a căutat să-și integreze în mod practic credința în activitatea sa profesională. În prezent, ea este disponibilă în 17 limbi.
John D. Beckett, licențiat în științe economice și inginerie mecanică, a profesat ca inginer în industria aerospațială. Începând din anul 1963, a lucrat împreună cu tatăl său în cadrul micii fabrici a familiei, iar după doi ani a devenit directorul acesteia, în urma decesului tatălui său. În prezent este președintele companiei și a contribuit la avansarea afacerii, care acum deține primul loc în lume la producția și vânzarea de componente pentru sisteme de încălzire cu combustibil lichid.       
Autorul a prezentat motivele care au stat la baza scrierii acestei cărți: Mergi cu greu lunea spre serviciu? Þi-e groază de o nouă săptămână de muncă, de program supraîncărcat, de angajați refractari, de facturi, impozite și taxe cu termen scadent, de clienți rău-platnici?
 „Când ne gândim la prima zi de lucru din săptămână, cei mai mulți dintre noi suntem cuprinși de un sentiment de depresie, și asta pentru că munca a devenit un termen perimat în cultura noastră. Am ajuns să o asociem nu cu demnitatea și împlinirea, ci cu efortul inutil și corvoada. Și munca devine cu atât mai istovitoare, cu cât ne desparte adesea de familie și ne răpește orice fărâmă de timp liber, dacă nu știm să o gestionăm eficient“,  spunea John Beckett, prezent marți la Oradea.
John Beckett susține că a învățat să se bucure de munca lui încă de când a decis să preia afacerea familiei și să o conducă după principiile instituite de Dumnezeu. Cheia succesului său constă în integrarea convingerilor, a vieții de credință, în activitatea sa profesională. Așa au ajuns să se dezvolte și una, și cealaltă – odată cu entuziasmul său pentru ziua de luni.
„Este esențial ca succesul în afaceri să nu fie obținut în detrimentul sufletului nostru – sunt multe alte chestiuni care trebuie luate în considerare dincolo de bilanțul contabil”, apreciază John Beckett. (B. P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:10 Ora de vară a Europei de Est