Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Întâlnire de proiect cu partenerii din Spania, Turcia, Polonia, Italia, Grecia și Bulgaria

În perioada 24-30 octombrie, la C.T. „D. Leonida”

Întâlnire de proiect cu partenerii din Spania, Turcia, Polonia, Italia, Grecia și Bulgaria

În perioada 24-30 octombrie 2010, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea găzduiește (în calitate de coordonator de proiect) prima reuniune de proiect („Hand in hand for the Environment protection”).

Proiectul este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului sectorial Comenius al Programului de învățare pe tot parcursul vieții. Partenerii proiectului sunt școli din Spania, Turcia, Polonia, Italia, Grecia și Bulgaria.
 Scopul proiectului este sensibilizarea  elevilor în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, astfel încât pe viitor efectele acestei sensibilizări să se concretizeze în utilizarea conștientă și responsabilă a resurselor naturale, mai puțină risipă și conservarea energiei. Aceasta se va realiza printr-o abordare interdisciplinară, parteneriat eficient și dintr-o perspectivă multiculturală, astfel încât populația și instituțiile să contribuie la durabilitatea mediului înconjurător. La întâlnirea de la Oradea participă 22 de persoane, șase elevi și 16 profesori din toate școlile partenere.
Luni, 25 octombrie 2010, a avut loc primirea musafirilor... cu pâine și sare, conform tradiției la români. După urarea de bun venit, adresată de doamna director Georgeta Sadoveanu, coordonatorul de proiect, Mihaela Băguț, și echipa tehnică au trecut la prezentarea partenerilor. A urmat vizitarea școlii. Revenind în sala festivă, fiecare echipă și-a prezentat școala și sistemul de învățământ al țării din care provine.
Marți la A.P.M. și școala „Nicolae Bălcescu”
Fiind vorba despre un proiect de mediu, gazdele au considerat potrivit ca prima vizită să o facă (marți, 26 octombrie) la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, instituție cu care școala colaborează și în derularea altor proiecte. Cea de-a doua vizită au făcut-o la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu”, unde directorul școlii, prof. Ioan Mocan, le-a prezentat școala și proiectele școlii, vorbindu-le despre recentele reuniuni pe care cei de la „Bălcescu” le-au avut în Ungaria și Italia. Vizitând școala, oaspeții au ajuns și în clasa elevei Ana-Maria Mihăieș, care i-a vrăjit, interpretând live două cântece în engleză.
După-masă, programul a cuprins un tur al orașului, ieșiri la Cetatea Oradea, Mănăstirea Sfintei Cruci și la Ciuperca. Zilele următoare au fost programate excursii în județ: la Parcul Natural Apuseni (cu sediul la Sudrigiu), la Peștera Urșilor și muzeele din Chișcău și Beiuș, precum și la Băile Felix și Băile1 Mai.
Pentru vineri, 29 octombrie, de Ziua școlii, a fost gândit un program special, cuprinzând  activități educative și sportive la care vor fi invitați să participe și partenerii de proiect. Seara, va avea loc tradiționalul Bal al bobocilor la discoteca „No Problem”.
Zilnic, sunt programate discuții pe marginea activităților și vizitelor, cu referire specială la scopul și obiectivele proiectului. (Mihaela & Ovidiu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnire de proiect cu partenerii din Spania, Turcia, Polonia, Italia, Grecia și Bulgaria.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:29 Ora de vară a Europei de Est