Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La 500 de zile de școală

Studiul tematic – Povestea apei

La 500 de zile de școală

Alternativa step by step are frumusețea și avantajele sale, eficiența și motivația caracteristice, invidiate de unii, înțelese și exploatate de alții, din afara sistemului...

Elevii, dascălii (inst. Veronica Isdrăilă și Elena Iacob), dar și părinții clasei a IV-a B, step by step, de la Liceul Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, au sărbătorit, miercuri, 13 octombrie 2010, 500 de zile de școală.
Au sărbătorit e un fel de a spune, pentru că  în afara tortului și șampaniei de final, restul înseamnă un bilanț, o recapitulare și o evaluare a cunoștințelor, o fixare a lor, o reîmprospătare, o etalare a muncii individuale, dar și colective în realizarea portofoliilor și colecțiilor cu 500 de obiecte, lucruri sau piese inedite, colecționate de-a lungul unui ciclu de patru ani. Studiul individual, independența în gândire și atitudine, calmul și stilul „academic” în a-și susține lucrarea și punctul de vedere, toate acestea diferențiază și ridică alternativa în ochii dascălilor și părinților. După un studiu tematic bine documentat și aprofundat, privit din „n” puncte de vedere, acum iese la suprafață personalitatea și modul original de a prezenta lucrurile, fiecare venind cu varianta proprie, complementară și nu cu o imitare sau imitație, o repetare sau o copie. Luate în parte, fiecare colecție și portofoliu exprimă și radiografiază personalitatea elevului, este imaginea sa în oglinda cunoașterii de sine, puterea lui de analiză, sinteză și reflectare a unei teme generoase, la care a trudit, în parte prin efort propriu sau conjugat, alături de părinți. Povestea apei este povestea fiecăruia și a tuturor, văzută din 14 unghiuri. Cert este că globul pământesc a fost răscolit și fotografiat kilometru cu kilometru. Unii chiar l-au reinventat, confecționat cu ajutorul unei mingi. Castelul și Mica sirenă le-au surprins plăcut până și pe învățătoarele clasei.  De-acum (de joi, 21 octombrie), după o descindere la Planetariul din Baia Mare, va debuta o nouă temă generoasă, care ar  putea fi despre univers sau despre altceva, punându-și fiecare mintea și imaginația la contribuție. Tema și toată truda lor se vor „converti”, la final, într-un nou număr al revistei clasei, sugestiv intitulate „Albinuțele curioase”.
Oaspeții spanioli la... ora adevărului
Surpriza și bucuria la 500 de zile de școală au venit din partea directorului liceului, prof. dr. Gheorghe Lazăr Erdeli, care a „descălecat” în sala de clasă însoțit de prietenii spanioli, foști parteneri de proiect. Aflați în Oradea, la o întâlnire de proiect la Grădinița nr. 52, foștii parteneri ai Școlii cu clasele I-VIII „Andrei Mureșanu” au ținut să se arate la față și să-și exprime aceeași bucurie și plăcere de a se revedea cu dascălii noului liceu. Iată, așadar, că ochii care nu se văd nu se uită... la alții, fără a rememora și a activa imagini și oameni dragi. Felicitările sunt reciproce, împărțite și meritate atât de gazde, cât și de oaspeți! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La 500 de zile de școală. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:24 Ora de vară a Europei de Est