Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, a apărut nr. 10 al revistei „OviDan”

Semnal

Astăzi, a apărut nr. 10 al revistei „OviDan”

Astăzi (marți, 12 octombrie 2010), am început să distribuim numărul 10 al revistei „OviDan”.

Ediția cuprinde fotoreportaje din școli și de la diferite evenimente din municipiu și județ.
„Șogunii” orădeni au sărbătorit „Ziua mondială a educației”, iar ieri și-au primit cu mult drag partenerii de proiect din Polonia, Belgia, Franța, Bulgaria și Portugalia. Clopoțelul a sunat adunarea (sâmbătă) pentru absolvenții promoției de aur (1969-1970) a Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca. Timp de trei zile, în Orășelul copiilor din Oradea s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului copiilor (precum și prima ediție a Târgului de jucării și carte pentru copii). Conducerea Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea a considerat că e bine să le împărtășească colegilor din alte unități de învățământ din experiența primei școli de vară. Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea este prima școală pilot din Oradea (și singura) care eliberează absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională. Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea nu are nume pentru că are renume, după cum ține să precizeze directorul școlii, prof. Mircea Gârba. Timp de nouă zile, Grădinița nr. 22 din Oradea a avut oaspeți dragi, partenerii de proiect din Franța, Spania, Turcia, Polonia și Grecia. În paginile din mijlocul revistei, găsiți fotoreportajul realizat la Zilele Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca. Marți (5 octombrie 2010), în și de Ziua mondială a educației, elevii clasei a III-a B, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, îndrumați de înv. prof. Aurelia Susan, au vizitat tipografia „Imprimeriei de Vest”.  În „Săptămâna mondială a spațiului”, câteva clase de liceeni de la C.T. „Mihai Viteazul” din Oradea au făcut o „Călătorie printre stele”, iar elevii dnei profesor Dorina Szatmari (de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea) i-au destăinuit „mulețului verde” cele mai interesante informații despre planetele Sistemului Solar. Soldea Carol și Jurcuț Raluca (de la „Feeling Dance” Oradea) vor reprezenta România la Londra. 35 de elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, însoțiți de prof. Daniela Ghiuro și Aurica Cifor, au făcut o excursie în Hațeg, lăsându-se duși de Andrei Toia, și nu au regretat. La „Sfatul medicului” – doamna doctor Carmen Băloiu, medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea, ne-a vorbit despre laringită, bronșită și pneumonie; la rubrica (de) Controverse - Eminescu – „un contemporan de durată”. De la Tinca, dna prof. Negrean Florica – Dorina ne scrie despre programul „Grădinița de vară”; în aceeași pagină (14), prof. Alina Neamțu ne face cunoscută izbânda fotbaliștilor de la școala din Cheț. La „Cântarea zilei” – „O, Maică bună a vieții mele” (rubrică realizată de Adrian Crăciunaș); în pagina (15) „Promovarea imaginii”:  două grupe mari pregătitoare de la Grădinița nr. 52 din Oradea, în vizită la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea. Două evenimente la Casa de Cultură a Tineretului din Oradea și Școala Tehnică Postliceală „Henri Coandă” Oradea (înscrieri la ... 12 specializări)...    
Totul în 16 pagini, doar cu 1,5 lei.
Vă mulțumim pentru fidelitate și înțelegere!
Doar împreună, vom reuși!
Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:29 Ora de vară a Europei de Est