Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Certificate de competență (IES) cu recunoaștere internațională

C. T. „Traian Vuia” eliberează absolvenților săi

Certificate de competență (IES) cu recunoaștere internațională

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (cea mai mare școală din municipiu și județ – cu cele 70 de clase și 2.218 elevi) este prima școală pilot din Oradea (și singura) care eliberează absolvenților săi certificate de competență cu recunoaștere internațională.

Aceasta în virtutea bunelor relații pe care le-a stabilit cu International Education Society (IES) din Londra.
Dacă tot am început prezentarea colegiului cu un record și o premieră, să continuăm și cu alte date și informații menite să personalizeze instituția în persajul învățământului bihorean. În 1990, la “Vuia” apăreau  primele clase de turism (din țară); tot aici funcționează cea de-a doua școală de șoferi din Bihor și singura din municipiul Oradea, ai cărei absolvenți se aleg cu permis auto categoriile B și C…
Dacă Oradea deține locul II pe țară (după București) ca număr de firme de exercițiu, cu siguranță că firmele de la “Vuia” sunt în top, alături de cele de la “Partenie Cosma” și “Mihai Viteazul”... Cele două premii internaționale cucerite în 2008 de firma de exercițiu “Paradis Vuia” la Zagreb înclină serios balanța, dând consistență și greutate în materie de pregătire profesională competentă și competitivă.
38 de premii și mențiuni la “Olimpicii cunoașterii!
Cei 295 de participanți la “Olimpicii cunoașterii” (la română, engleză, germană, mate și info) au îmbogățit serios palmaresul colegiului cu cele cinci premii II la română, trei premii III și cinci mențiuni, un premiu I, patru premii III și șapte mențiuni la engleză, câte cinci premii II și III, precum și trei mențiuni la info… Ele vorbesc despre ștacheta pregătirii elevilor la un colegiu tehnic, care dispun de o bază materială de invidiat (cu patru cabinete super de informatică, un record în peisajul colegiilor tehnice). Punctele tari ale celor de la “Vuia” le găsim apoi atât la proiectele de parteneriat (de cooperare), naționale (cu parteneri din Reșița, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare și Arad) și internaționale (cu Marea Britanie, Ungaria și Germania), cât și la cele de voluntariat, care întrec orice măsură, prin numărul mare de activități desfășurate, amploare și eficacitate.
Așadar, dl director Dorel Șaitoș are toate motivele să fie mulțumit văzând că toate demersurile pe linie instructiv–educativă sunt încununate de succes, iar investiția de capital făcută produce plusvaloarea pe care o așteaptă orice dascăl la culesul roadelor.
(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Certificate de competență (IES) cu recunoaștere internațională.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 15:25:06 Ora de vară a Europei de Est