Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Felicitări celor dragi, de Sfânta Mărie

Mesaje cu ocazia zilei onomastice

Felicitări celor dragi, de Sfânta Mărie

Încă de ieri, au început să sosească mesaje de felicitare adresate mamelor, bunicilor, verișoarelor, prietenelor..., tuturor celor care poartă frumosul nume al Sfintei Marii.
Felicitările cu poze le găsiți la rubrica Mesaje și dedicații, tot în pagina principală, dar sus în bară.

Cu ocazia Sf. Mării, dorim mamei noastre, Maria Vereș, multă sănătate, un sincer și călduros LA MULÞI ANI! – Cristina și Sergiu  * Scumpei noastre mame, Maria Petrila: Dumnezeu să te aibă în pază mulți ani fericiți, alături de bunul nostru tătic, Mircea! - copiii, Flavia și Cipri, Marius și Geta, împreună cu nepoții: Monica, Felicia, Flaviu, Ramona și Mariana  * Cu ocazia onomasticii, îi urăm scumpei noastre bunici, Maria-Silvia Brânzaș, o mie de ani, sănătate și fericire! – nepoții: Alina, Sandu și Alex  * Verișoarelor mele, Maria-Florina și Maria-Alexandra, sincere urări, sănătate multă, și iubire! – Adrian  * Mamei mele dragi, Maria Butcă: LA MULÞI ANI! – Simona  * Prietenei mele, Maria Crețiu, din dragoste, cu iubire veșnică, un sincer LA MULÞI ANI! – Remus  * Pentru Maria Pintea, cu toată dragostea: LA MUÞI ANI, fericire și mulți bani! – Horațiu.
* Mesajele primite fiind într-un număr considerabil, și formulate în general pe linia celor prezentate mai sus, le vom personaliza doar în ceea ce privește destinatarul și expeditorul (selecția am făcut-o în ordinea alfabetică a celor „sorcoviți”). Deci, au mai primit mesaje de felicitare: Maria-Irina Aileni , de la Ovidiu; Maria Bălănean, de la Sonia; Maria Bicăcian, de la Silviu; Ana-Maria Iulia Brișan, de la Ramona Pirtea; Ana-Maria Balint, de la Otilia; Maria-Alexandra Bursașiu (din Vașcău), de la Sebastian; Maria-Simona Cadar, de la Miruna Avram; Maria-Ioana Cucuvici (din Miersig), de la Mihai Bulzan; Bianca- Maria Danciu (fosta „primăriță” a elevilor orădeni), de la Cornelia Fiterău; Monica-Maria Faur (din Gepiu), de la Marcel Flește; Maria-Cristina Fărcuț (din Beiuș), de la Răzvan Popa; Maria Gafencu, de la Crina Galea; Maria-Manuela Gherdan, de la Emilian Blaga; Ana-Maria Gavriș, de la Melinda Sabău; Flavia-Maria Ghile (din Leș), de la verișoara din Sălaj; Raluca-Maria Gâlceavă (din Suplacu de Barcău), de la Teodora; Maria Gherman-Popa (din Tinca – „Ploaia de stele”), din partea lui Cipri; Cecilia-Maria Hurgoi, de la Cristian; Maria-Ana Laza (din Aleșd), din partea lui Mircea; Octavia-Maria Lupșea, de la Tabita; Maria-Ramona Lup (din Peștera), de la Florentina Lazăr; Ana-Maria Mikloviciu, de la Ciprian (artistul); Maria-Cristina Olah (din Beiuș), de la Marius Opriș; Crina-Maria Oșvat (din Toboliu), de la Cristina; Maria Popa (din Chijic), de la Mirela; Ana-Maria Popa(din Aștileu), de la Cosmin; Maria Suciu, de la Bianca Stanciu; Adriana-Maria Stana (de la Televiziunea Transilvania), din partea lui Ovi; Ilinca-Ana-Maria Șandor, de la Adi; Toma Ana-Maria ("Mica"), de la Marius Tirla. (Ovi)   

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:39 Ora de vară a Europei de Est