Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Let’s Do It, Romania!”

Un eveniment național de implicare socială

„Let’s Do It, Romania!”

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, s-a desfășurat pe tot cuprinsul țării, unul dintre cele mai ample proiecte naționale de implicare socială: „Let’s Do It, Romania!” – proiect ce presupunea curățirea deșeurilor din arealele naturale ale țării, într-o singură zi!

Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia și Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) și Slovenia (aprilie 2010).
În urma reușitei proiectului, avem plăcerea sa vă prezentăm următoarele rezultate pe județul Bihor.
Peste 3.000 de bihoreni au spus „Let’s Do It, Romania!“ și au muncit cot la cot, împreună cu coordonatorii proiectului, pentru a scăpa România de o parte din gunoaiele aruncate la întâmplare.  Peste 8.000 de saci cu deșeuri de diferite dimensiuni (saci de 120 litri, de 210 litri și saci de 1mc de pet-uri), au fost colectați de către firmele de salubrizare din județ. Masa aproximativă a acestora este de 290 de tone, ce au fost transportate cu 130 de mașini de diferite capacități.
Noi, cei din echipa de coordonare locală (coordonator județean - Șerban Bârlău, coordonator voluntari - Ghideu Ioana - Alexandra,  coordonator cartare - Ujog Marius, coordonator logistică - Bereș Emanuel) mulțumim din suflet pentru implicarea următorilor: simpli cetățeni sau membri ai unor ONG-uri (Rotaract Club Oradea, Club Rotary Oradea, SJ Salvamont - Salvaspeo Bihor, Lions, Ulpium, Interact Club, Club Rotary Marghita, Peace Corps, AIESEC, Cercetașii, Asociația Salvatorilor Montani Ștei, Asociația Europrietenia), autorități judetene (Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor, Administrația Bazinală Ape Crișuri,  Instituția Prefectului – Județul Bihor, Consiliul Județean Bihor, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor), autorități locale (primăriile: Aleșd, Aușeu, Beiuș, Boianu Mare, Borod, Cărpinet, Cherechiu, Cristioru de Jos, Derna, Mădăras, Marghita, Nucet, Oradea, Roșiori, Sâmbăta, Sânnicolau Român, Þețchea, Tileagd, Vadu-Crișului, Vârciorog, Chișlaz, Salonta, Sântandrei, Tărcaia, Finiș, Pomezeu și Răbăgani ), societăți comerciale (Bricostore, Holcim, Ecovalor, EcoBihor, RER Ecologic Service, Salubri, Dicardi Impex, Instersnack, European Food, Hyper Line Consult, Land Consulting, Herbalife, Manura, Wirax, Eximtur, Arabesque, RomTrans, Dacardi, Transport Budim), instituții de învățământ: grădinițele și școlile (Grădinița nr. 56 și 45 din Oradea, Grupul Școlar „Ioan Bococi“, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”,  Liceul Teoretic „Lucian Blaga”,  Școala cu clasele I-VIII nr. 16, școlile cu clasele I-VIII din Marghita, Chișlaz, Gepiu și Finiș, Liceul Teoretic „Petofi Sandor”, Școala cu clasele I-VIII din Þețchea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman“ din Aleșd, școlile cu clasele I-VIII din Câmpani și Sânmartin, Colegiul Național „Samuil Vulcan“ din Beiuș, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș“ din Beiuș...).
Vă mulțumim tuturor pentru că ați crezut, pentru că ne-ați susținut în tot acest timp, pentru că ați făcut curățenie împreună cu noi, în toată țara, într-o singură zi!
We Did It, Romania! (Ioana Alexandra Ghideu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Let’s Do It, Romania!”

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:01:38 Ora de vară a Europei de Est