Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Recepția lucrărilor la școala „Octavian Goga” din Oradea

Marți, 28 septembrie

Recepția lucrărilor la școala „Octavian Goga” din Oradea

În 17.07.2009, la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea începeau lucrările de renovare „din temelii” a clădirii școlii, iar marți, 28 septembrie 2010, la recepția lucrărilor, doamna inginer Benyovszki Tunde – directorul general adjunct al AIO, șeful comisiei de recepție, afirma: „Avem acum o școală „complet” nouă”...

Din comisia de recepție au făcut parte cinci membri, reprezentanți ai Primăriei Oradea: Georgeta Petrica, Diana Ionescu, Dorina Bolojan, Carmen Albulescu și Halasz Marcela – secretarul comisiei. Executanții, reprezentanții celor două firme care au executat lucrările (S.C. Constructorul Sălard și S.C. Ritmoteh), au respirat ușurați văzând că nimeni nu are nimic de obiectat și de reproșat, semn că atât comisia cât și beneficiarii erau mulțumiți de calitatea lucrărilor.
„S-a început cu înlocuirea instalației electrice în toată școala. Acum avem o instalație modernă, cu senzori de lumină pentru exterior..., după cum aveam să aflăm de la directorul școlii, profesor Ioan Mihail Henciu. S-a refăcut totul și în sălile de clasă, începând cu înlocuirea pardoselii cu parchet din lemn masiv, zugrăvit integral, s-au schimbat lambriurile, s-a pus gresie pe casa scărilor și pe coridoare, iar balustradele au fost înlocuite cu altele inox. În exterior, s-a făcut izolație termică și s-a refăcut fațada...”
„Prioritar pentru noi este să ne atragem cât mai mulți copii”
Școala dispune de 22 de săli de clasă, cinci laboratoare și cabinete, din care două de informatică. S-au primit două table SMART, care vor fi montate în decurs de o lună. Numărul de clase propus a fost realizat (17 – 10 la ciclul primar și șapte la gimnaziu). De anul trecut, nu mai există secție maghiară...
Sâmbătă (25 septembrie 2010), în și de Ziua națională a curățeniei, școala „Octavian Goga” a fost reprezentată la acțiunea pusă la cale de primărie pe malul Crișului Repede de elevii claselor a V-a și a VIII-a A, însoțiți de prof. Olimpia Carp și Valeria Boruzs.
„De-acum, prioritar pentru noi este să ne atragem cât mai mulți copii. Ne vom axa pe calitatea învățării. Uitându-ne pe mediile obținute de elevii noștri la evaluarea națională, constatăm că ne-am situat de la jumătatea clasamentului în sus. E mulțumitor, dar vrem să ridicăm ștacheta. La capitolul proiecte școlare, țintim un proiect mai mare și mai serios cu Primăria Oradea”, ține să ne asigure directorul școlii.
Meditații gratuite pentru elevii clasei a VIII-a
Și la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea, s-a implementat programul „Școală după școală”, opțional și la gimnaziu. Pentru elevii clasei a VIII-a, profesorii organizează meditații gratuite, cel puțin o oră pe săptămână, pregătire specială pentru evaluarea națională.
Dascălii de la „Octavian Goga”, în frunte cu ambițiosul director, doresc să îmbunătățească mult imaginea școlii prin ridicarea calității procesului instructiv-educativ și o prezență mai activă în viața și activitatea comunității locale. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Recepția lucrărilor la școala „Octavian Goga” din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:44 Ora de vară a Europei de Est