Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

A fost o experiență uimitoare!

Școala de vară din Anglia

A fost o experiență uimitoare!

Timp de două săptămâni, am petrecut o vacanță de vis în Anglia, participând la școala de vară organizată de SOL din Marea Britanie.

Eram elevi de gimnaziu și liceu, de la colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu” din Oradea și de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna”, împreună cu profesoarele de engleză Raluca și Mădălina. Cu toții am format cea mai tare echipă, bună la toate și de toate. Cuvântul de ordine a fost școală ca la carte și distracție pe cinste. Am îmbinat astfel munca serioasă cu distracția sută la sută. Orele de engleză le aveam între orele 8.00 AM și 5.30 PM , cu profesori de engleză locali (Ziggy,Yvonne și Mary), iar în călătorii erau însoțiți tot de un angajat al școlii de vară, pe numele mic Tim. Cazarea am avut-o asigurată în familii (maximum 4, minimum 2). Aceste familii ne duceau la școală și tot ei ne și aduceau de la școală.
În ultima zi, am dat un test și am prezentat un spectacol cu piese de teatru în limba engleză. Dincolo de atmosfera oarecum oficială și protocolară de la test, cu toții eram puși pe distracție, doar era ultima zi de ședere în Anglia!
Drumul spre casă ni s-a părut foarte lung și obositor; cel mai greu a fost cu  Ferryboat-ul, dar... a meritat.
Acum deapăn amintiri cu colegii de trupă și ne uităm pe poze...!
Mai vreau în Anglia! (Judita)

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:41:32 Ora standard a Europei de Est