Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Preafericitului Părinte Patriarh Daniel i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa

Sâmbătă, în Aula Magna a Universității din Oradea,

Preafericitului Părinte Patriarh Daniel i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, i-a decernat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de Doctor Honoris Causa.

Festivitatea a avut loc, sâmbătă, 18 septembrie 2010, în Aula Magna a universității, în prezența reprezentanților Senatului Universității orădene, prefectului județului, Gavrilă Ghilea, președintelui Consiliului Județean, Radu Þîrle, primarului Oradiei, ing. Ilie Bolojan, a unor senatori și deputați, cadre universitare… Alături de membrii Sfântului Sinod, la ceremonie au luat parte înalți ierarhi din țară (dar și Preasfințitul Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria), reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, episcopul greco-catolic Virgil Bercea și episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo, numeroși preoți ortodocși, dar nu numai…
În prezidiu, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și rectorul Cornel Antal, au luat loc secretarul de stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Adrian Lemeni, Preasfințitul părinte Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea, pr. Nicu Dumitrașcu, cel care a rostit Laudatio, precum și secretarul științific al universității, Sorin Curilă…
După înmânarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea de către rectorul Cornel Antal, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru călduroasa  primire și înaltul titlu conferit. În prelegerea sa, intitulată „Liturghie euharistică și filantropie socială”, Patriarhul României s-a referit la armonia care trebuie să existe între viața spirituală și activitatea socială, ambele venind în slujba omului, întru iubire și ajutor pentru aproapele nostru. A ridica lăcașe de cult și a construi cantine pentru cei nevoiași sunt lucruri la fel de bine plăcute și primite de bunul Dumnezeu...
Referindu-se la raportul dintre iubire, credință și rugăciune, care se întrepătrund și se condiționează în chip armonic, Preafericitul Părinte a făcut vorbire despre credința lucrătoare în iubire, despre fericirea pe care ți-o dă iubirea, o iubire salvată și purificată...
La finalul prelegerii, Părintele Patriarh a înmânat dlui rector câteva cărți de teologie pentru noua bibliotecă a universității. La rândul său, dl rector i-a dăruit Prefericitului Părinte un album cu biblioteca universitară și alte materiale promoționale, care să-i (re)amintească de această zi binecuvântată. La ieșire, gazdele l-au invitat pe înaltul oaspete să treacă pe la biroul Senatului universității... (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (111 poze) , accesați Galeria foto: Preafericitului Părinte Patriarh Daniel i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:24 Ora de vară a Europei de Est