Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Weekendul este al copiilor!

Consfătuirile învățătorilor

Weekendul este al copiilor!

De marți (14 septembrie 2010) până joi (inclusiv), pe sectoare (zone), au avut loc consfătuirile cadrelor didactice, o manifestare didactică tradițională, prilej cu care inspectorii de specialitate transmit dascălilor informațiile de ultimă oră primite la consfătuirile naționale ale inspectorilor școlari...

La Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, s-au consfătuit parte dintre învățătorii, institutorii și profesorii pentru ciclul primar care predau în unități de învățământ din municipiul Oradea. Potrivit obiceiului, activitatea este structurată pe cicluri de clase, fiind condusă de un metodist responsabil (prof. Maria Donca – la clasa I, Corina Gârba – la clasa a II-a, Florica Hava – la clasa a III-a și Georgeta Tifor – la clasa a IV-a).
„În anul 2010 – „Anul matematicii în școala românească” - matematica trebuie să devină o plăcere”, iar pentru micii matematicieni de excepție, a apărut „Gazeta matematică junior”. Nu pentru toți copiii, nu pentru toată clasa, ci doar pentru cei pasionați de matematică, pentru cei dotați, pentru cei infestați (din naștere) cu microbul matematicii...
Cam așa au sunat indicațiile pe care le-au primit învățătorii, joi, la școala „Dacia”, din partea doamnei prof. Violeta Taichiș – inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al județului Bihor.
Mai mult respect pentru Măria Sa Copilul!
„Nu dați temă pentru acasă de vinerea pe lunea. Weekendul este al copiilor. Nu dați teme pentru vacanță. Unii dascăli exagerează cu tema pentru acasă. Dau teme multe, încât supraîncarcă elevii. Pentru elevii clasei I, tema nu trebuie să depășească 30 de minute, iar pentru a IV-a, două ore. „Un învățător foarte bun este acela care lucrează mult în clasă”, după cum s-a exprimat doamna Gabriela Droc – director general la consfătuirile naționale ale inspectorilor școlari pentru învățământul primar (desfășurate la Deva, în 3-5 septembrie – n.n.). Pe lângă manual, unii folosesc tot felul de culegeri, încât înnebunesc copilul, uită că e copil și că are nevoie de joacă, de timp liber! Programa trebuie respectată nu manualul. Fiți creativi! Dați-le libertate (de gândire – n.n.), deveniți partenerii lor în munca de cooperare. Faceți-i partenerii voștri, și pe ei și pe părinții lor. Copilul trebuie să vină la școală cu zâmbetul pe buze și să plece cu zâmbetul pe buze. Dacă tot facem cu el școală după școală (în cadrul programului prelungit – n.n.), copilul nu mai trebuie să primească temă pentru acasă...
Bihorul – „fruncea” la „Micul matematician”
Cică județul Bihor ar fi pe primul loc în top, cu cel mai mare punctaj la concursul național „Micul matematician”. Felicitări!
Apropo de „Anul matematicii în școala românească” - un prilej pentru a marca împlinirea a 100 de ani de existență a Societății de Științe Matematice - , dar și de tema cercurilor pedagogice din semestrul I – „Învățarea matematicii prin aplicații practice” - , nu uitați că în perioada octombrie 2010 - martie 2011, ministerul e cu ochii pe voi. Se monitorizează totul. Știți cum e domnul ministru Daniel Funeriu, vigilent, tânăr, plin de energie și de idei, păzea! Și poate face așa o minune de vă dublează salariile..., cum au mai făcut-o și alții. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Weekendul este al copiilor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:17 Ora de vară a Europei de Est