Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a

Joi, la Casa de Cultură din Aleșd, a debutat

Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a

Joi (26 august 2010), în prima zi a Festivalului național de muzică ușoară pentru copii „Suflet de stea”, pe scena Casei de Cultură din Aleșd, au intrat în concurs cei mai mici artiști, concurenții primelor două categorii de vârstă (6-8 ani și 9-11 ani), în total 25 de steluțe (10+15).

La 6-8 ani, au concurat: Pop Andreea Claudia, Pater Michelle Shara și Pavel Ioana Cristina – toate trei din Oradea, Urtoi Alexia - din Iași, Mihalașcu Diana - din Buzău, Coța Patric Lucian și Sorlea Iulia - din Cluj-Napoca, Tohătan Antonia - din Baia Mare, Brănișcan Corina și Borodan Ioana Teodora - din Oradea. La grupa 9-11 ani, s-au calificat în finală 15 interpreți: Ciocîltan Vanessa Christina – din București, Ghilea Sebastian Dănuț – din Reșița, Gavriș Miruna Brândușa, Marin Carla-Maria și Ciobotaru Patricia Casandra Denisa  – toate trei din Oradea, Trif Alexia – din Blaj, Buzași Patrik Laslo – din Oradea, Chesar Ștefania Mihaela – din București, Petrea Florina – din Cluj-Napoca, Cristea Alexandru Antonius – din Oradea, Nap Diana Mădălina – din Turda, Achim Larisa – din Șomcuta Mare, Giurgiu Larisa Roxana și Bonta Codruța – din Cluj-Napoca, Selea Iulian Nicolae – din Pitești. Lupta a fost strânsă, după cum arată și rezultatele jurizării, pentru că interpreții sunt talentați, cu experiență competițională națională. Ei se cunosc și se respectă reciproc, întâlnindu-se mereu pe toate marile scene ale festivalurilor naționale și internaționale organizate în diferite orașe din țară. Sunt de valori apropiate, de aceea, ei ajung mereu pe podium, schimbând locurile precum ținutele. Și la acestă ediție, ei au avut parte de o jurizare ca la carte din partea specialiștilor (compozitorul Dan Dimitriu – președintele juriului, Bogdan Dragomir, cunoscutul și îndrăgitul om de radio și prieten al copiilor, Larisa Avram - redactor TVR, Iulia Chelu Băican și Monica Scorțe). Notele au fost afișate la vedere, pe monitoarele instalate în sală, doar o singură notă rămânea, de fiecare dată, ascunsă... Pe parcursul concursului, organizatorii au alternat momentele de spectacol cu surprize (prezentate de dansatori și soliști vocali, copii de vârsta lor, mici vedete de la grădinițe și școli din Aleșd și Oradea, dar nu numai: Ioana Moldovan și Lorena Șandro, trupa Future M&Q – coregraf și prezentator Lennon Mihuț), precum și curiozități despre Aleșd, Oradea și alte zone turistice importante ale județului (Ovi DAN).
P.S. Pentru mai multe poze (159 de poze), accesați Galeria foto: Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:55:42 Ora de vară a Europei de Est