Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Renovarea și reabilitarea unor unități de învățământ din Dorohoi

Organizația Salvați Copiii a încheiat un acord de parteneriat cu Adevărul Holding și ING Asigurări de Viață (pentru)

Renovarea și reabilitarea unor unități de învățământ din Dorohoi

Organizația Salvați Copiii anunță semnarea unui acord de parteneriat cu Adevărul Holding și ING Asigurări de Viață. Parteneriatul face parte din strategia campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea copiilor sever afectați de inundațiile devastatoare din nordul Moldovei - „Ajută apele să se retragă și din ochii lor”.

În urma inundațiilor severe din orașul Dorohoi de la sfârșitul lunii iunie, la Școala nr. 1 și la Grădinița nr. 10 nu se mai pot ține cursuri din pricina acoperișurilor avariate și a infiltraților de apă din sălile de curs. Peste 400 de elevi și preșcolari înscriși la aceste unități de învățământ au nevoie de sprijin pentru a putea începe cursurile la 14 septembrie.
Astfel, în cadrul campaniei „Ajută apele să se retragă și din ochii lor”, organizația Salvați Copiii a dezvoltat un acord de parteneriat cu ING Asigurări de Viață și Adevărul Holding, prin care cei trei parteneri sunt implicați în renovarea și reabilitarea Școlii nr. 1 și a Grădiniței nr. 10 din Dorohoi, asigurând finanțarea și comunicarea programului în cadrul organizațiilor pe care le reprezintă și mass-media.
Totodată, Adevărul Holding și ING Asigurări de Viață susțin activ campania de reconstruire a unităților școlare și de sprijinire a elevilor grav afectați de inundații, prin donații de carte și prin implicarea angajaților, în regim de voluntariat.
„Prin acest parteneriat, Salvați Copiii România își propune să continue compania de strângere de fonduri necesare pentru reabilitarea școlilor din zonele afectate de inundații. Copiii sunt prioritatea noastră. Acești copii au văzut cum casele lor sunt distruse de ape, iar reconstrucția caselor este greoaie. De aceea este importantă reabilitarea rapidă a școlilor pentru a oferi stabilitate și siguranță copiilor, dar și pentru a reduce abandonul școlar din aceste zone”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.
„Adevărul Holding va relata pas cu pas reconstrucția școlii din nordul țării și felul în care o întreagă comunitate locală va beneficia de această acțiune. Angajați ai Adevărul Holding vor contribui voluntar la acțiunile de pregătire a școlii și grădiniței din Dorohoi unde sute de copii ar trebui să înceapă cursurile în această toamnă. Familiile elevilor care au rămas fără școală și-au pierdut în timpul inundațiilor din vară și locuințele, bunurile personale, rechizitele și cărțile. Prin campania „Adevărul sprijină educația”, compania va dona bibliotecii școlii din Dorohoi 2000 de cărți din colecțiile de succes „Adevărul”, anunță Bianca Toma, redactor-șef adjunct „Adevărul”.
 „Pentru noi este important ca, prin programele de responsabilitate socială pe care le dezvoltăm, să oferim cât mai multor copii posibilitatea de a avea acces la educație. Ne-a impresionat suferința copiilor din nordul Moldovei care au rămas fără case și instituții de învățământ funcționale, dar în egală măsură ne-a bucurat parteneriatul încheiat cu Salvați Copiii România și Adevărul Holding pentru reabilitarea școlii și a grădiniței din Dorohoi. Haideți să ajutăm și prin implicarea fiecăruia dintre noi, ca apele să se retragă și din ochii acestor copii”, a declarat Cornelia Coman, director general ING Asigurări de Viață.
Salvați Copiii România continuă campania de sprijin acordat copiilor sinistrați din zonele afectate de inundații, care necesită recuperare psihologică, precum și refacerea unităților de învățământ afectate, făcând un apel la solidaritate și implicare socială.
Se pot face donații (online) www.salvaticopiii.ro/romania/donati
în contul deschis de Salvați Copiii România la
BCR RO62RNCB0071011434790032 (Mihaela Ghinescu)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:00:05 Ora de vară a Europei de Est