Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Copii din Bacău în vizită la Primăria Oradea

În cadrul proiectului „Vacanță în Bihor”

Copii din Bacău în vizită la Primăria Oradea

15 copii din comunele Somușca și Cleja (județul Bacău) au vizitat județul Bihor, în cursul acestei săptămâni, la inițiativa dnei Biro Rozalia, viceprimarul municipiului Oradea și a consilierilor locali din cadrul grupului UDMR.

Copiii provin din familii sinistrate, ambele comune fiind grav afectate de inundațiile din acest an. Micii vizitatori sunt cazați la tabăra din Șinteu, cazarea și transportul lor fiind asigurate de sponsori (inițiatorul proiectului: Biró Rozália – liderul grupului de consilieri UDMR Oradea; finanțatorii, respectiv sponsorii proiectului: Delorean Gyula – consilier, Huszár István – consilier, Pásztor Sándor – consilier, Szabó József  - consilier, Sárközi Zoltán – consilier, Bimbó Szuhai Tibor – director tehnic RAPAS, Ciupleu Mónika – șef serviciu Implementare politici de mediu – APM, Csuzi István – director OTL, dr. Ritli László – director Spital Municipal Oradea, Fándly Máriusz – director adjunct Poliția Comunitară, Janota László - șef birou ADS Bihor, Koncsek Zita  - director ASCO, Pásztai Ottó Zoltán – administrator Cimitirul Rulikowski, Porsztner Béla – director adjunct Administrația Imobiliară Oradea, Sarkady Zsolt, Sárközi Szabolcs – șef serviciu  APIA, Szabó István – director tehnic CET, Szarka Árpád – director DGASPC, Szíjjártó Zoltán - Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, Direcția Silvică, Tódor Albert – director Filarmonica de Stat, Varga György – director CAS, Víg Hajnalka – șef serviciu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor, Regia Autonomă Oradea Transport Local, Administrația Bazinală de Apă Crișuri „Apele Române”, Mátyási Gábor și Pásztor Rita – Santeam SRL; voluntari: Biro Böske, Jakabbfy Emma- profesoară, Bitte Rozália – profesoară, Buzogány Csoma István – preot și Farkas Antal – preot).
În cursul zilei de joi (12 august 2010), copiii și însoțitorii lor, profesoara Alexandrina Săndrescu și Benkea Irina, au vizitat municipiul Oradea și clădirea Primăriei, unde au fost primiți de viceprimarul Biro Rozalia, de către consilierii locali și sponsorii proiectului „Vacanță în Bihor”.
Copiii au oferit un cadou simbolic administrației orădene, prin cântece și versuri, urmând să-și continue vizita la cetate, la Bazilica Romano-Catolică, pe pietonalul orădean și la Băile Felix.
Vizitatorii vor porni spre județul Bacău duminică, urmând să facă un popas la Târgu Mureș, unde vor vizita grădina zoologică. (B. P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:03 Ora de vară a Europei de Est