Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința de încheiere a proiectului „Consolidarea identității locale prin realizarea unei viziuni strategice de dezvoltare a teritoriului”

Vineri, la Căminul Cultural din Alparea

Conferința de încheiere a proiectului „Consolidarea identității locale prin realizarea unei viziuni strategice de dezvoltare a teritoriului”

La Căminul Cultural din Alparea (proaspăt reabilitat), a avut loc, vineri (23 iulie 2010), conferința de încheiere a proiectului „Consolidarea identității locale prin realizarea unei viziuni strategice de dezvoltare a teritoriului”, eveniment onorat de senatorul Cornel Popa.

Festivitatea de încheiere a proiectului a fost deschisă de Ioan Pop, primarul comunei Oșorhei (în calitate de moderator al manifestării), care a salutat prezența la conferință a senatorului Cornel Popa, a reprezentaților Consiliului Județean Bihor (Elena Sferlea), zonei Metropolitane Oradea (director executiv Iulius Delorean), OJPDRP Bihor (expert Florentina Cicort), precum și a distinșilor invitați din Ungaria (Szabados Zsuzsanna – animator GAL Elteto Balaton)...
În alocuțiunea sa, primarul comunei Oșorhei, dl Ioan Pop, s-a referit la politica de dezvoltare rurală privită prin prisma programului LEADER, care „oferă comunităților rurale instrumentele necesare pentru a juca un rol activ în modelarea propriului lor viitor.
Abordarea de tip LEADER a dus la obținerea unor rezultate importante în multe state membre în perioada când UE era alcătuită din 15 state membre și ar putea juca un rol semnificativ în ajutorarea zonelor rurale din România, pentru ca acestea să se adapteze la realitățile contemporane aflate în continuă schimbare.
În perioada 2007-2013, LEADER nu este un program separat, ci este încorporat în Programul Național de Dezvoltare Rurală, făcând posibilă aplicarea acestui gen de abordare pe scară largă și într-o serie vastă de activități de dezvoltare rurală”...
Primarul a subliniat apoi beneficiile pe care abordarea de tip LEADER le poate aduce comunității locale prin înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) la nivelul microregiunii OHI (Oșorhei – Hidișelu de Sus – Ineu), vorbind de o abordare „de jos în sus” privind strategia și selectarea priorităților...
Din partea actorilor și partenerilor GAL OHI au vorbit: Adrian Clitan, consilierul primarului comunei Hidișelu de Sus, Camelia Indrie, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei, Dumitreanu Mihnea, consilier al Primăriei Oșorhei, sociolog Andrea Șuta, iar Bernath Krisztina (sociolog la ResQ Consulting) a prezentat strategia de dezvoltare GAL. Marius Mălan (animator al GAL OHI) a înmânat diplome participanților la seminariile tematice din cadrul proiectului. Florentina Cicort (expert OJPDRP Bihor) a prezentat situația proiectelor depuse la OJPDRP Bihor, după care senatorul Cornel Popa și reprezentantul Consiliului Județean Bihor (dna Elena Sferlea - șeful serviciului Integrare) au felicitat Grupul de Acțiune Locală OHI pentru inițiativă, precum și echipa de proiect, dorindu-le succes la selecția GAL.
Invitații din Ungaria au prezentat (în power point) experiențe pozitive proprii privind elaborarea strategiei de dezvoltare locală și inmplementarea programului LEADER în cadrul GAL Elteto Balaton.
După pauză, conferința a continuat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri și un workshop tematic (întâlnire de lucru a partenerilor GAL OHI). Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința de încheiere a proiectului „Consolidarea identității locale prin realizarea unei viziuni strategice de dezvoltare a teritoriului”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:51:02 Ora de vară a Europei de Est