Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Știri de la Inspectoratul Școlar

Aflăm de la Ramona Bacter, juristul I.S.J. Bihor

Știri de la Inspectoratul Școlar

Pentru elevi
Ne aflăm în perioada de liniște relativă pentru absolvenții clasei a VIII-a; suntem după susținerea probelor de aptitudini, acolo unde a fost cazul, și înaintea repartizării computerizate (din 2 iulie)

Ne aflăm în perioada de liniște relativă pentru absolvenții clasei a VIII-a; suntem  după susținerea probelor de aptitudini, acolo unde a fost cazul, și înaintea repartizării computerizate (din 2 iulie).
Începând de luni (21 iunie 2010), candidații care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut aptitudini, pot să-și ridice fișele de înscriere.
Ne aflăm în prima etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din serie curentă, precum și pentru candidații din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2010, inclusiv.
*Absolvenții promoției 2010 depun adeverința de absolvire și validează fișa de înscriere prin semnătură (termen: 7 iulie) 2. Pentru cadrele didactice
Pentru posturile didactice/catedrele care nu necesită probă practică, absolvenții promoției 2010 care susțin examenul de licență/absolvire după data de 7 iulie 2010 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar numai după prezentarea adeverinței de absolvire.
* verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia de organizare și desfășurare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar (perioada: 25 iunie – 2 iulie)
* verificarea și evaluarea dosarelor cadrelor didactice care solicită detașare la cerere prin concurs specific în baza criteriilor de evaluare a personalului didactic cuprinse în anexa nr. 2 din Metodologia privind mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar (perioada: 28 – 29 iunie)
* afișarea la centrele de concurs a listelor cu punctajele cadrelor didactice care solicită detașare la cerere prin concurs specific (termen: 30 iunie)
* depunerea contestațiilor la Inspectoratul Școlar privind punctajele acordate (perioada: 30 iunie – 1 iulie)
* soluționarea contestațiilor de către consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar (termen: 2 iulie)
* comunicarea soluțiilor la contestații (termen: 5 iulie)
* validarea fișelor de înscriere de către candidați (prin semnătură), conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului (perioada: 5 – 7 iulie)
* extragerea din aplicația Ministerului Educației, Cercetării și Inovării a situației preliminare cu numărul total de posturi didactice/catedre vacante/rezervate titularizabile/netitularizabile pe specialități și numărul total al candidaților înscriși (termen: 8 iulie 2010)
* organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului ( în zilele de 9 și 12 iulie)
* desfășurarea concursului - locul va fi anunțat public cu cel puțin 30 de zile înainte (termen: 14 iulie 2010).

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 11:43:10 Ora standard a Europei de Est