Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A doua ediție a proiectului Entrepreneurship Summer Camp

AIESEC Oradea organizează în perioada 16 -25 iulie 2007

A doua ediție a proiectului Entrepreneurship Summer Camp

AIESEC Oradea organizează, la Sânmartin, în județul Bihor, în perioada 16 -25 iulie 2007, cea de-a doua ediție a proiectului Entrepreneurship Summer Camp, în scopul abordării problemei lipsei cunoștințelor antreprenoriale ale tinerilor, lipsă datorată faptului că nu există programe de agest gen.

Astfel, AIESEC Oradea își propune să organizeze o serie de seminarii care să ofere tinerilor informațiile necesare cu privire la temele mai sus menționate. Vor exista sesiuni de pregătire privind modalitățile de investigare a mediului economic (ce trebuie să conțină o simulare de studiu de piață și adaptarea activității la cerințele pieței prin modelul Balance ScoreCard), și o sesiune de punere în practică a spiritului antreprenorial prin planificarea activității propriu-zise (participanții vor avea libertatea de a-și alege o temă pe care să dezvolte acest subiect, sesiunea va conține și instrumentul de planificare O.G.S.M.(Outcomes, Goals, Strategies și Measurement), în încheiere având loc o sesiune ce va dezbate comportamentul și calitățile unui lider (de la această sesiune, nu vor lipsi exemple concrete din mediul economic orădean, timișorean si brașovean). Există nevoia implementării unor măsuri care să ducă la formarea unor tineri capabili să își dezvolte pentru început spiritul antreprenorial, urmând ca apoi acesta să se concretizeze în propria afacere.
Aceste sesiuni de pregătire vor fi susținute de membii AIESEC din rețeaua AIESEC România, persoane capabile să transmită experiența acumulată prin intermediul seminarului “Entrepreneurship Summer Camp”, dar și de către membrii echipei de lideri din cadrul AIESEC Oradea, care au experiența necesară datorită participării anterioare la seminarii similare. 
Seminarul va dura cinci zile, în perioada 18-22 iulie 2007, însă pregătirile vor începe luni, 16 iulie. La ediția din acest an, vor participa 30 de studenți orădeni, din anii I, II și III.Obiectivul principal al proiectului este inocularea spiritului antreprenorial, care apoi să concretizeze cunoștințele acumulate în afaceri proprii.
De asemenea, se urmărește îmbunătățirea abilităților de comunicare și munca în echipă.
Costul total al proiectului este estimat la 1354.8 RON, din care, de la Agenția Națională de Tineret, am solicitat 909 RON, restul fondurilor urmând să fie atras prin sponsorizări și contribuție AIESEC. Așa încât, putem spune că programul este finanțat de Agenția Națională de Tineret, prin Direcția Județeană pentru Tineret Bihor.
Să mai spunem că AIESEC este o organizație internațională de tineri prezentă în peste 95 de țări, care oferă membrilor săi oportunități de dezvoltare a abilităților de leadership; este singura organizație care pune accentul pe dezvoltarea membrilor ca lideri pentru a avea un impact pozitiv în societate. 
 Anamaria RADU

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:34 Ora de vară a Europei de Est