Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului

Duminică

Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului

Invitându-ne la spectacolul dedicat Zilei copilului, dra prof. Andrada Mezea ne-a asigurat că vom avea ce vedea, duminică (30 mai 2010), pe scena din cochetul parc central al comunei Sîntandrei.

În cadrul celor 11 momente artistice, preșcolarii și elevii din Sântandrei și-au demonstrat clasa artistică, impresionând, de la mic la mare! Lor li s-au alăturat dansatori din comună și din Oradea (Ansamblul „Plaiurile Crișului” din Sîntandrei, soliștii vocali Alexandra Paina și Ovidiu Piscoi, acompaniați de Radu Târb și Marius Dobrea...), trupele orădene de dans din cadrul  Asociației „Boom Box”, precum și titratele majorete ale Academiei de dans „Ars Nova” din Oradea.
Cei mai mici artiști (preșcolarii grupei mijlocii), îndrumați de ed. Ana Pușcaș și Eugenia Torjoc) au pus de un carnaval, cu personaje din basme și povești, și un dans interesant - „Rața și Arlechino”. Copiii din grupa mare (îndrumați de ed. Monica Torjoc și Tatiana Pop, instructor de dans, Fenyes Noemi) au lansat, prin dansul lor, o subtilă provocare verii. În patru reprize, corul școlii, dirijat de prof. Janeta Morar, ne-a încântat cu frumoase cântece, dintre care, „Imnul Pământului” - o piesă în premieră pentru mulți, compusă de prof. Janeta Morar, pe versurile drei prof. Andrada Mezea. Imnul a fost cântat și pe marea scenă a amfiteatrului din Orășelul copiilor, fiind surpriza plăcută a manifestării. O surpriză, la fel de plăcută, ne-au furnizat-o, duminică, membrii trupei de dans modern a comunei (instruiți de Fenyes Noemi).
O demonstrație de karate
Pentru o schimbare de registru, pe scenă au urcat copiii antrenați de Fenyes Alexandru, cu o demonstrație de karate. „Lupta” a încetat, iar elevii dnei înv. Mariana Ștef au reinstalat totul pe coordonatele veseliei, cu frumosul montaj literar-artistic „Copilăria mea”. Exuberanța, gingășia, seriozitatea și măiestria au fost etalate de membrii trupelor de dans modern, de la mic la mare (de la 3 la 6 ani, de la 9 la 12... și până la 21 de ani), instruiți de Fenyes Noemi. Dansatorii clasei a V-a, elevii prof. Alexandra Dubere, au prezentat un vals vienez pe o melodie din desenele animate. Corul și-a încheiat recitalul cu șlagărul „Copilăria”, lăsând scena pe seama majoretelor campioane ale Academiei de dans „Ars Nova”, a dănțăușilor lui Mircea Dărăban, a soliștilor vocali și instrumentiști și a membrilor trupelor de dans din cadrul Asociației „Boom Box”.
„Conectat” la pulsul (și impulsul) artiștilor și spectatorilor, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Sîntandrei, prof. Sorin Ban, a trăit la intensitate maximă fiecare moment, declarându-se mulțumit de prestația artiștilor școlii și a dascălilor instructori.
Timp de mai bine de trei ore și jumătate, cât a ținut spectacolul închinat zilei de 1 Iunie, toate privirile au fost ațintite spre scenă, zona cea mai fiebinte a parcului, chiar dacă, nu prea departe de „sala” de spectacole, se prăjeau mititei și grătare... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:24 Ora de vară a Europei de Est