Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

20 de ani de la înființarea Grupului Școlar Agricol „Horea” din Marghita

Zilele școlii – cinci zile de sărbătoare

20 de ani de la înființarea Grupului Școlar Agricol „Horea” din Marghita

În perioada 17-21 mai 2010, Grupul Școlar Agricol „Horea” din Marghita a sărbătorit 20 de ani de existență

 Cu acest prilej, elevii și profesorii școlii au pregătit un program variat, cu o serie de activități interesante, totul culminând vineri, 21 mai, când ne-am bucurat, pe lângă un cer senin și de o frumoasă festivitate. Ca și în alți ani, cadrele didactice din școală s-au străduit să organizeze pentru elevii școlii momente speciale, chiar din prima zi de sărbătoare. Luni, am văzut cu toții prezentările unor momente artistice care au avut un mesaj antiviolență, pregătite de elevii din clasele a IX-a și a X-a. Marți, a avut loc o competiție de gătit pizza între profesori, elevii fiind de această dată „juriul”. Întrecerea a fost  câștigată de catedra de Limbă și comunicare. Miercuri, s-a derulat a III-a ediție a concursului „PrăjiHorea”, unde clasele s-au întrecut în a face prăjituri ca la mama acasă, cu „gustul” liceului. Clasa a XI-a A a impresionat juriul și a câștigat.
Oaspeți dragi – partenerii noștri din  Cluj-Napoca și Șimleu Silvaniei
 Joi, 20 mai, Mihail Savoveanu (viața și opera acestuia) a fost motiv de întâlnire și colaborare între școala noastră și Școala cu clasele I-VIII din Marghita, elevi din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a au prezentat mici scenete care au făcut referire la opera „Baltagul”. Tot joi, am avut onoarea să-i primim în școală pe partenerii noștri din cadrul proiectului „Sub semnul lui Horea”, Școala cu clasele I-VIII „Horea” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Horea” din Șimleu Silvaniei. Împreună cu aceștia, am realizat o serie de activități, iar în cadrul programului festiv am încântat auditoriul cu momentele artistice deosebite. Nu în ultimul rând, a fost lansată competiția între clase „Școala mea e cea mai tare”, cu un număr foarte mare de participanți, care s-au străduit cât au putut de bine să arate de ce, și cât de mult le place școala în care învață.
Vineri, 21 mai, de la primele ore ale dimineții, școala și-a deschis larg porțile, fiind „invadată” de nenumărate priviri curioase, întrebătoare, unele chiar sfioase, ale elevilor din clasa a VIII-a din școlile gimnaziale din jurul Marghitei, poate și datorită gândului că din toamnă și-au propus să devină „bobocii” noștri.
Am fost onorați de primarul municipiului – Dorel Talpoș
Programul festiv a fost foarte încărcat, mai multe activități derulându-se în același timp în diferite săli. Astfel a avut loc: „Ziua porților deschise”,  Lansare de carte – monografia școlii „Oameni și fapte”- autor directorul școlii, profesor Ilieș Moise, prezentarea ofertei educaționale și prezentarea revistei școlii „Foaia noastră”; concurs de istorie în cadrul proiectului „Sub semnul lui Horea”; programul distractiv a cuprins un buchet de activități, precum: concurs de majorete, momente umoristice, dans sportiv, jocuri și întreceri, „Cupa Horea” la fotbal, câștigată de echipa liceului din Popești; ședință festivă unde invitații au adresat câteva cuvinte auditoriului, s-au înmânat premii și diplome; programul artistic a cuprins: dansuri populare și moderne, interpretări de cântece, grup de fluierși...  
La festivitatea noastră, ne-au onorat cu prezența numeroase personalități, începând cu domnul Dorel Talpoș - primarul municipiului Marghita, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al județului Bihor (în frunte cu generalul adjunct, prof. Ilie Crăciun), preotul protopop din Marghita, directori  de școli din zonă, foști directori ai liceului nostru, foști elevi ai școlii – azi cu funcții importante în oraș.  
La buna organizare și susținere a activităților din cele cinci zile de sărbătoare și-au dat concursul profesorii: Fazekas Aurica, Barna Oana, Oros Alina, Ilieș Anca, Marinău Iancu, Gabor Anca, Crișan Raluca, Popa Adriana, Jurj Claudia, Popa Adrian, Pașcalău Aurelia, Dumitrescu Gabriel, Ghinte Vasile, Prahanca Maria, sub coordonarea atentă a directorului  adjunct, prof. Pap Camelia și a distinsului nostru director, profesor Ilieș Moise. (Anca GABOR)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 20 de ani de la înființarea Grupului Școlar Agricol „Horea” din Marghita.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:08 Ora de vară a Europei de Est