Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tabără pentru copii diabetici (ediția a II-a)

În perioada 18 - 24 iunie, la Sânmartin, vila Tirol

Tabără pentru copii diabetici (ediția a II-a)

Așa cum poate ați aflat, clubul de doamne Lions Club Oradea „22”, organizație nonprofit care se preocupă de nevoile comunității bihorene de șapte ani, s-a gândit să ofere copiilor cu diabet din Bihor ceea ce nu le este accesibil în mod obișnuit, în taberele școlare: o tabără specială, numai a lor.

Clubul nostru, din care fac parte 29 de doamne, cu concursul tinerilor voluntari din Clubul Leo Veritas Oradea, Ecotop Oradea, echipa de baschet L.P.S. „Bihorul”, Oradea, Dans Club 80, organizează în perioada 18-24 iunie 2010, cea de-a doua ediție a Taberei pentru copii diabetici, în Sânmartin, la Vila Tirol, sub titlul „Tabără pentru copii năzdrăvani 2010”.
Vom asigura asistență medicală permanentă, de specialitate, cu ajutorul asistentelor medicale și al unui medic specialist responsabil, sub supervizarea domnului doctor Popa Amorin, șeful Centrului de Diabetologie Oradea.  
Grupa de vârstă căreia i se adresează tabăra este 8-12 ani. Cei 15 micuți pacienți insulino-dependenți trebuie să fie stabilizați din punct de vedere diabetic, pe cât posibil să stăpânească un management al bolii și să nu manifeste alte afecțiuni care ar împiedica desfășurarea activităților de joacă, creative, sportive și educative ale taberei.
Stimate cadre didactice, dragi părinți, stimați medici diabetologi, vă rugăm să ne propuneți copii și să ne furnizați datele lor de contact, până în data de 25 mai 2010, inclusiv, pentru a putea contura efectivul de copii al taberei. Pentru că este o tabără gratuită, în caz că primim mai multe cereri, au prioritate năzdrăvanii din familii cu o situație materială mai modestă.
Le oferim copiilor cazare de trei stele, cinci mese pe zi cu alimente potrivite regimului și asigurate de o firmă de catering specializată, dar mai ales compania celorlalți copii și multe, multe activități recreative, plimbări, sport, jocuri, dans, ateliere creative, carnaval și foc de tabără. Activitățile propuse vor fi calibrate după nevoiele specifice acestor copii fiind coordonate de un director de tabără, cadru didactic cu experiență în munca cu copiii, iar mâncarea va fi asigurată sub îndrumarea medicului și a nutriționistului și după modelul taberei de la Buziaș.
Vom realiza pentru copii și împreună cu ei momente speciale, de neuitat, își vor face noi prieteni, vor avea multe de povestit odată întorși acasă.
În caz că răspundeți pozitiv invitației noastre, vă rugăm să ne contactați rapid pentru a putea primi pachetul informativ și a include copilul, elevul sau pacientul dvs pe lista participanților. Dacă aveți unele nelămuriri, ne puteți contacta prin e-mail florina.david@dc-oradea.ro, novatex@novatex.ro; tabără: www.pensiuneaTIROL.ro; www.lions22.ro; președinte Lions Club Oradea „22” – Florina DAVID

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:06:07 Ora de vară a Europei de Est