Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea va fi cuprinsă de febra StudFest

În perioada 19 mai – 23 mai 2010,

Oradea va fi cuprinsă de febra StudFest

Pentru prima oară, în existența Universității din Oradea, studenții sunt implicați în conceperea unei strategii impresionante pentru un eveniment de calibru și au ca aliat însemnat Universitatea Oradea.

 „Primăvara orădeană”, cum se autointitulează festivalul și cum sperăm că va rămâne în tradiția orașului, a atras sub cupola sa 13 organizații studențești și peste 30 de ONG-uri. Indiferent de asociația la care aderă, studenții sunt reuniți sub aceeași umbrelă, Fundația Alternative România, coordonatoarea mega-proiectului, depozitara unei experiențe relevante în elaborarea și dirijarea proiectelor. Rădăcinile StudFest se regăsesc în intenția de a promova inițiativele tinerilor talentați și pasionați de ceea ce fac. Dorințele noastre declarate sincer sunt de a impulsiona segmentul cultural, de a scoate la lumină oportunitățile, de a crea un curent studențesc, capabil să construiască o altă imagine orașului. Studenții sunt nucleul organizatoric și sufletul festivalului, însă, dezideratul celor care au declanșat evenimentul și l-au potrivit într-o matriță, este ca StudFest să aibă un singur public țintă: voi, orădenii!
În stabilirea programului festivalului am încercat să atingem un punct al diversității. În premieră, în Oradea, vor fi trei seri de cinema în aer liber, printre peliculele achiziționate se numără și recent premiatul „Eu când vreau să fluier, fluier”. Gala traficantului de cultură, pregătită de Experiment Teatru Clandestin, va polariza atenția orădenilor cu trei piese de teatru, scurtmetraje, lecturi de texte interzise și supuse  cenzurii, expoziții de artă fotografică. Pe lista noastră mai figurează: meciuri de dezbateri, campionate sportive, demonstrații de forță, echilibristică, studierea astrelor, job hunting, lansări de carte, conferințe cu miez, abordând cele mai incitante subiecte de actualitate, susținute de celebrități de talie națională. Copertele festivalului vor fi
condimentate cu câte o petrecere, Opening Party și Balul StudFest. Nu am uitat nici de muzică. Suie Paparude, Brigitta Balogh, Paraziții sunt dintre cei care vor să fie parte a evenimentului. În programul vast, concentrat în cele cinci zile de festival, am mai inclus o seară a studenților căminiști, un Târg al voluntariatului, traininguri despre pașii necesari în construirea unui brand, ateliere de planificare a carierei.
Este important să spunem că evenimentul generos are și o modestă pretenție de la orădeni. Poate, niciodată, în oraș nu s-a demarat o asemenea inițiativă. Ne-am propus să strângem un fond de carte pe care să-l donăm românilor de dincolo de Prut. Astfel, inedit este ca accesul la unele dintre evenimente se va face pe bază de... carte. E o donație insignifiantă pentru noi, dar importantă pentru cei care vor beneficia de ea. Intenția noastră este și de a da un impuls lecturii.
Festivalul a inaugurat și un site (www.studfestoradea.ro) unde sunt livrate detalii legate de desfășurarea evenimentelor, organizațiile studențești implicate, ONG-uri, sponsori. De aici se face trimitere spre blogul StudFest unde, fără cenzură, vă puteți exprima opinii, comentarii, mulțumiri sau nemulțumiri legate de eveniment.
În debutul evenimentului, va fi lansată publicația studenților orădeni – “Studentocrația”, după un concept editorial și grafic realizat în întregime de către studenții mai multor facultăți, Facultatea de Istorie, Facultatea de Litere și Facultatea de Științe Politice și Științele Comunicării.(Adrian D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:03 Ora de vară a Europei de Est