Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Grădiniței „Lotus” din Oradea

La împlinirea a 28 de ani de existență

Ziua Grădiniței „Lotus” din Oradea

Vineri, 14 mai 2010, la Grădinița nr. 56 – „Lotus” din Oradea, a fost sărbătoare – Ziua grădiniței.

La împlinirea celor 28 de ani de existență a unității de învățământ, copiii, cadrele didactice și părinții au sărbătorit evenimentul, în stradă, pe platoul din fața grădiniței, printr-un regal artistic, la realizarea căruia și-au dat concursul sute de artiști și invitați.
Un regal, cu sute de artiști
Grădinița „Lotus” din Oradea (împreună cu structura sa, Grădinița nr. 2) are înscriși 230 de copii, cuprinși în 10 grupe, din care două la secția maghiară și trei cu program prelungit.
De Ziua grădiniței, cei peste două sute de copii au fost prezenți pe scenă, într-un fel sau altul, bucurând părinții, bunicii și frații, adunați pe platoul grădiniței într-un careu de „ași”.
Directorul unității de învățământ, prof. Lukacs Maria Dana, a salutat asistența și a mulțumit părinților, copiilor și dascălilor pentru buna colaborare, dând cuvântul artiștilor...
Serbarea a fost deschisă de grupa mămăruțelor, urmată de grupa mică, cea voinică, de ecologiștii – artiștii în costume din materiale reciclabile; grupa mare (Piticot) s-a prezentat cu „Cei trei purceluși”, în variantă inedită; grupele maghiare au ieșit cu călușeii și cu un dans maghiar; grupa Alegria s-a exprimat în engleză; grupa albinuțelor a prezentat un dans modern; după datina străbună, grupa mare a jucat în portul strămoșesc; invitații copiilor și dascălilor au fost „STELUÞE ce-au crescut/Și-au început a străluci/În a noastră grădiniță de copii”. Iulia Modog (care a crescut sub îndrumarea educatoarelor Lucia Golban și Doina Imre) a dansat, iar  Ioana Borodan (din grupa doamnei ed. Doina Imre), Denisa Matiș (ed. Doina Imre) și Dana Ionela Jurjuț (ed. Lucia Golban) au cântat și încântat...
La realizarea regalului artistic și-au dat concursul educatoarele: prof. Lucia Golban (care a fost și moderatorul, și regizorul manifestării), ed. Maria Hîrșu, prof. Lavinia Bondici, ed. Maria Calma, prof. Teodora Luncan și Delia Ardelean, inst. Meleg Iutka și Molnar Beata, prof. Florentina Blândul, ed. Doina Imre, prof. Loredana Mirițescu și Mariana Raita...
Arc peste... 28 de ani
La sfârșitul programului artistic, cadrele didactice actuale, dar și cele care au lucrat în răstimpul celor 28 de ani în Grădinița nr. 56 – „Lotus” s-au întâlnit în sala de grupă, în fața ecranului, să-și amintească de vremurile petrecute în această unitate de învățământ. Momentele imortalizate pe peliculă cu prilejul diferitelor evenimente, serbări, aniversări și reuniuni de proiecte internaționale, prezentate în power point, au declanșat reacții, însoțite de scurte comentarii, vorbe de suflet și zâmbete... Tortul și șampania au amplificat bucuria primei întâlniri a celor care au slujit unitatea de învățământ în cei 28 de ani de existență. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Grădiniței „Lotus” din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:16 Ora de vară a Europei de Est