Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de ofertă educațională 2010 (ediția a III-a)

Joi și vineri, la Universitatea din Oradea

Târgul de ofertă educațională 2010 (ediția a III-a)

Joi și vineri (15 – 16 aprilie 2010), Universitatea din Oradea a organizat, la sala de sport, cea de-a treia ediție a „Târgului de ofertă educațională 2010 – Universitatea din Oradea”, cu scopul declarat „de a promova programele de studii universitare de licență oferite de Universitatea orădeană”.

Joi, la ora vizitei noastre, am găsit mai mulți studenți, „interesați de masterat, după cum aveau să ne precizeze Remus Ardelean și Argentina Horincar, de la Administrația sălii de sport. Dar au venit și liceeni orădeni, de la „Blaga”, Economic și „Gojdu”...
„Ne-au surprins în mod plăcut felul în care s-au organizat și prezentat liceenii de la „Dimitrie Leonida”, „Ghibu” și „Traian Vuia”. Unii s-au arătat interesați să viziteze cabinete și laboratoare, curioși de aparatura din cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică. Pe departe, prezența cea mai numeroasă la târg au avut-o cei de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia, ne-a declarat Olimpia Popoviciu, reprezentatul media al Universității.
Ediția din acest an (cea de-a III-a ediție a Târgului de ofertă educațională) are ineditul său, fiind prima ediție găzduită de moderna și cocheta sală de sport. Tot la această ediție, am reușit să ne organizăm mai bine și să asigurăm transport gratuit elevilor din județ care au dorit să participe la târgul nostru. Þinem să remarcăm faptul că astăzi (ieri, vineri – n.n.) liceenii din Salonta au fost primii vizitatori, ei ajungând încă înainte de deschiderea târgului. Am mai avut vizitatori din Tinca, Aleșd și Valea lui Mihai. Sunt pe drum și trebuie să sosească din moment în moment liceeni din Ștei și Marghita. Pentru elevii care s-au anunțat să vină din județ, Universitatea a asigurat șapte autocare...”, ne-a mai spus Olimpia Popoviciu, responsabilul departamentului de relații cu presa.
De la „Șaguna”, „Octavian Goga” Marghita și Ștei
Primii pe care aveam să-i reperăm noi, vineri, au fost „șogunii” orădeni, un grup de liceeni de la Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna” (din clasele a XII-a A, a XIII-a G și E, însoțiți de prof. Olivia David și Costa Florica). Emanuela Buzle și Loredana Burlău erau interesate de Facultatea de Științe Economice, iar colegii lor, de mecatronică, arte vizuale, ingineria managerială, protecția mediului și sport.
La scurt timp după plecarea „șogunilor”, au sosit 45 de elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita (din clasele a XII-a A, B, C, D, H și I, însoțiți de prof. Tatiana Voicu, Szasz Paul și Anca Moț), pe care aveam să-i însoțim în vizita pe care au făcut-o la Facultatea de Științe Economice. Asistent univ. Diana Balaciu și studentul Claudiu Pop (din anul III) le-au prezentat Aula Magna și amfiteatrul alăturat, dar și două săli de seminarii...
Revenind în sala de sport, aveam să-l surprindem și pe rectorul Universității, dl prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, dialogând cu dascălii și studenții, la standurile facultăților. Între timp, au sosit și autocarele cu elevii de la cele două colegii din Ștei (de la Colegiul Tehnic „Unirea” și Colegiul Național „Avram Iancu”).
În mijlocul grupului de la „Avram Iancu” Ștei (alcătuit din elevi de-a XII-a A, B, C, D și E, însoțiți de prof. Nicoleta Boloca și Cristian-Petru Gavriș), aveam să o remarcăm pe Izabella, o puștioaică de clasa a IV-a care studia pliantul Facultății de Științe Juridice. Frumoasă, dar și foarte isteață, Izabella vorbea ca un ... „avocat”!
De la Colegiul Tehnic Unirea au venit 43 de elevi, din clasele a XII-a A, B, C, D și E, însoțiți de prof. Adrian Călin Boc, Dorina Horge și Victoria Igaș.
Așadar, Universitatea din Oradea a organizat, joi și vineri, cea de-a treia ediție a Târgului de ofertă educațională, un bun prilej pentru a-și prezenta cartea de vizită în fața liceenilor bihoreni, interesați să afle detalii despre facultățile și specializările pentru care doresc să opteze la absolvirea liceului. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (127 de poze), accesați Galeria foto: Târgul de ofertă educațională 2010 (ediția a III-a).

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 16:35:34 Ora de vară a Europei de Est