Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Program și expoziții de Paști

La Școala din Oșorhei,

Program și expoziții de Paști

Joi, 1aprilie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, cu ocazia sărbătorii de Paste, conducerea școlii și reprezentanții primăriei au fost alături de elevi și profesori la programul inițiat de prof. Scriminți Lavinia și Tișe Claudia.

În deschiderea manifestării, preotul ortodox Robotin Nicolae a vorbit despre semnificația sărbătorii și despre pregătirea pe care trebuie să o facem fiecare pentru a întâmpina cum se cuvine această mare sărbătoare creștină.
„Povestea ouălor roșii”
Elevii clasei a IV-a A (coordonați de înv. Þoca Floare și Filip Ligia) au pus în scenă serbarea „Povestea ouălor roșii” și cântece cu semnificație pascală.
Potrivit tradiției, inst. Daniela Indig a organizat o expoziție de Paște, cu lucrări ale elevilor și obiecte specifice tradiției.
În Săptămâna Patimilor, elevii gimnaziști, coordonați de profesorii diriginți, au pregătit masa de Paște. Fiecare clasă s-a străduit ca masa lor tradițională să fie cât mai frumoasă și mai bogată.
Expoziția elevilor din clasele V-VIII a cuprins obiecte tradiționale, iepurași, ouă frumos încondeiate, aranjamente alese cu gust și chiar tradiționalul cozonac. Pentru ca atmosferasă fie cât mai plăcută, în timp ce unii încondeiau ouă, alții recitau și cântau.
La finalul programului, pastorul Borma Crăciun a încheiat cu cuvinte de mulțumire, iar doamna director, prof. Adriana Indrie, a felicitat copiii și dascălii pentru inițiativă și reușită. Elevii au fost premiați și răsplătiți cu mici surprize (prin eforturile proprii ale cadrelor didactice).
Premiul I - clasa a VII-a A, premiul al II-lea - clasa a VIII-a C, premiul al III-lea - clasele a V-a și a VI-a B. Celelalte clase au primit mențiuni.
La organizarea și desfășurarea activității, s-au mai implicat, alături de inițiatoarele manifestării (prof. Tișe Claudia și Scriminți Lavinia), Þoca Amalia, Franciac Ana, Birău Annemari, Þeposu Viorica, Lorincz Eniko, Chirilă Lavinia și Vancu Giorgiana. (Amalia Þ.)

Trimite email
luni, 6 ianuarie 2025, 15:36:59 Ora standard a Europei de Est