Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bucuria copiilor în așteptarea Învierii Domnului

„Și râde atâta sărbătoare” văzând

Bucuria copiilor în așteptarea Învierii Domnului

„Și cât e de frumos în sat!/ Creștinii vin tǎcuți în vale/ Și doi când se-ntâlnesc în cale/ Își zic: Hristos a Înviat!/ Și râde atâta sărbătoare/ De chipul lor cel ars de soare”. (George Coșbuc – „La Paști!”)

Noi suntem acei care transmitem copiilor sfintele taine ale sărbătorilor pentru ca mai apoi și ei, la rândul lor, să facă în așa fel încât tradiția să dăinuie.
„Grădinița de duminica”
Copiii Grădiniței nr. 45 – „Ion Creangă” din Oradea (director - prof. Ciordaș Eugenia) descoperă morala creștină și semnificația sărbătorilor, duminică de duminică, în cadrul parteneriatului de voluntariat cu Biserica „Sf. Apostol Andrei”, la „Grădinița de duminica”.
Precedată de Duminica Floriilor, Săptămâna Patimilor a cuprins în calendarul activităților de la grădinița noastră demersuri didactice prin care întreg colectivul de educatoare s-a străduit să-i ajute pe copii să înțeleagă semnificația Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, să cunoască însemnele pascale, istorioare și poezii specifice, obiceiuri și tradiții ale poporului nostru, cât și ale altor popoare.
Menționez doar câteva dintre acestea:
Împărtășanie la biserică, e vorba de preșcolarii din grupele mari și pregătitoare; întâlnire cu preotul; Felicitări de Paști pentru enoriași; Donație de îmbrăcăminte, jucării, materiale didactice pentru prietenii noștri din Săcuieni (copiii ed. Petruț Zoița și Pantea Marioara); Concurs de modelaj în Orașelul copiilor; Expoziție la Biblioteca județeană - filiala Decebal; Ce-mi aduce Iepurașul? Iepurasul a venit chiar la noi la grădiniță să afle dorințele copiilor; Cum și de ce se vopsesc ouăle? Participarea cu lucrări la concursul național „Iepurașul de Paști”, de la Borșa.
Copiii grupei mari A și mijlocii A (ed. Bernad Floare și prof. Varga Anca) au fost puși în fața unei situații inedite, cum ar fi vopsitul ouălor de către ei împreună cu personalul. (B. Floare)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bucuria copiilor în așteptarea Învierii Domnului.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:12 Ora de vară a Europei de Est