Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Les Jours de la Francophonie”

Zilele frncofoniei la ... Primăria din Beiuș

„Les Jours de la Francophonie”

Marți, 22 martie 2010, s-a desfășurat, în sala mare a Primăriei municipiului Beiuș, în prezența a peste 500 de spectatori, părinți, directorii celor patru instituții, cadre didactice și elevi, spectacolul dedicat sărbătoririi Zilelor francofoniei, intitulat „Les Jours de la Francophonie”, ediția a IX-a.

Ca în fiecare an, începând cu 2002, prof. Argentina Boldi a reușit să unească eforturile celor patru școli beiușene într-un spectacol plin de dinamism și culoare. La realizarea acestui spectacol și-au adus contribuția prof. Dana Găvruța, Remus Lazea, Bogdan Iordache, Claudia Bocșe, Livia și Mădălina Iagăr, Mircea Rotar, Adriana Gligor de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, prof. Natalia Heredea, Denisa Fășie, Amelia Șerb de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, prof. Georgeta Cristea, prof. Corina Popa de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” prof. Monica Buhaș, Mihaela Gavriș și Ioan Jimon de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu”. O contribuție importantă în realizarea acestei manifestări a avut-o și primarul Beiușului, prof. ec.  Adrian Domocoș, prof. Anca Banda, directorul Casei de Cultură și Călin Vlăduț, instructor de chitară.
Spectacolul a început cu intonarea Imnului național al Franței, urmat de alocuțiunea prof. Argentina Boldi despre semnificația „Zilelor francofoniei” și o proiecție video de câteva minute. Pe parcursul acestei proiecții au apărut imagini și date care erau răspunsurile la întrebările unui concurs desfășurat pe durata spectacolului.
Personaje celebre din istoria Franței au fost prezentate de către elevi în costume de epocă, s-a cântat și s-a dansat, s-a prezentat sceneta „Scufița Roșie” (în limba franceză);  Andreea Vășcan, Cătălin Iassin, Laura Peter și Cristian Þapoș au interpretat cântece în limba franceză autoacompaniindu-se la chitară, iar corul școlii „Nicolae Popoviciu” a interpretat o suită de șansonete, cântece scurte pentru voce, proprii muzicii franceze. În final, s-au desemnat, prin tragere la sorți, câștigătorii concursului: Andreea Anișoara Albuț și Anamaria Miclo. (Simion Suciu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Les Jours de la Francophonie”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:51:02 Ora de vară a Europei de Est