Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Vineri, la plantat, în pădurea Hidișel

„Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Vineri (26 martie 2010), pădurea din Hidișel a primit oaspeți dragi, copii de toate vârstele, de la preșcolari la liceeni... „Fiecare pui de om a plantat un pui de pom”, ca să o cităm pe dna profesor Voichița Moș.

În cadrul unui parteneriat care dăinuie de ani și ani, elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea și micii ecologiști ai Palatului Copiilor și Elevilor (preșcolari de la Grădinița nr. 27 - „Voinicel” din Oradea) derulează proiecte de mediu cu Direcția Silvică Bihor. Un astfel de proiect de parteneriat s-a derulat și vineri, în pădurea Hidișel, la care au luat parte încă două unități de învățământ (Grădinița nr. 30 –„Mugurel” și Liceul „Don Orione”).
La plantat de puieți de cireș și gorun, au fost prezenți, de la Școala „Dacia”, elevi din clasele a II-a C (prof. Florica Hava) și a II-a D (prof. Teodora Sîncelean), de la Grădinița „Voinicel” (singura unitate de învățământ din județul Bihor care deține steagul verde), copii din grupa mică a dnei educatoare Mariana Pașcalău și copii din grupa mare pregătitoare A (prof. Natalia Coroiu), copii din grupa mică B a Grădiniței nr. 30 – „Mugurel”, însoțiți de părinți și de educatoarele grupei, prof. Dorina Raita și Gabriela Dume, precum și cei 16 membri ai Consiliului elevilor de la Liceul „Don Orione”, însoțiți de consilierul educativ, prof. Carmen Hărduț. Activitatea de plantat a fost coordonată de ing. Mircea Faur, de la Direcția Silvică Bihor. În cantonul silvic 15 Poiana Vânători, erau prezente și alte persoane, în calitate de gazde și nu numai, Teodor Bungău, pădurarul titular al cantonului silvic, ing. Adrian Popovici, șeful de district, responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul Ocolului Silvic Oradea și dna ing. Mariana Maioru – responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul Direcției Silvice Bihor; dna prof. Voichița Moș și prof. Peter Cornel Dănuț, de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, prezenți  alături de micii ecologiști ai palatului. Cel mai tânăr ecologist prezent era Flora-Carina (în vârstă de un an și 10 luni). Micii ecologiști de la Grădinița „Voinicelul” au adus cu ei, ca și anul trecut, pietre pictate și inscripționate pe care le-au așezat lângă pomișorii plantați de ei, ca să-i recunoască peste ani și ani...
 „Școli pentru un viitor verde”
„Pentru elevii clasei a II-a C, de la Școala „Dacia”, aceasta este cea de-a doua acțiune derulată în cadrul programului educațional (și concursul național) „Școli pentru un viitor verde”, organizat de Word Wide Fund for Nature (WWF), una dintre cele mai importante organizații ecologice din lume și editura CD Press (editorul publicațiilor Terra Magazin, Doxi și Pipo). Prima acțiune a constat în confecționarea și montarea de căsuțe pentru păsărele în parcul Muzeului Þării Crișurilor din Oradea”, după cum ne-a declarat prof. Florica Hava. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:16 Ora de vară a Europei de Est