Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

De Ziua mondială a apei...

„Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

În cadrul proiectului „Nouă ne pasă! Implică-te și tu!" (proiect național de parteneriat educațional), luni (22 martie 2010), la nivelul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Oradea, au avut loc manifestări sub genericul „Apa înseamnă viață”, ocazionate de Ziua mondială a apei.

Acțiunile au fost coordonate de profesorii: Anița Luncan, Daniela Berchez, Camelia Ursuța, Mioara Pogan, Mioara Niță și Mădălina Pop, cu acordul și sprijinul directorului colegiului, prof. Viorel Mititean. Dintre elevii implicați, prof. Daniela Berchez a ținut să-i evidențieze pe: Sergiu Doboș, Patric Teodorescu, Sergiu Chiș, Georgiana Cicalău, Emil Costruț, Roland Horlea, Alina Berchi și Francesca Prada.
Unii au împărțit trecătorilor pliante, cuprinzând rezultatele obținute privind indicatorii de calitate pentru diferite categorii de apă (apa din Crișul Repede, apa de fântână și apa de la robinet), precum și câteva sfaturi pentru a economisi apa în casă, la școală sau la serviciu.
În școală, elevii implicați în proiect au lipit afișe deasupra robinetelor de la toaletă, îndemnând colegii să evite risipirea nejustificată a apei. În unele clase, profesorii implicați au prezentat situația actuală cu privire la consumul de apă la nivel mondial, precum și un test al indicatorilor de calitate a apei: turbiditate, temperatură, pH, oxigen dizolvat. Testul este cât se poate de util pentru că (vorba sloganului Zilei mondiale a apei) „Apa curată înseamnă o lume sănătoasă”. (B. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:19:02 Ora standard a Europei de Est