Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Săptămâna francofoniei

Șapte școli orădene au demarat un proiect comun

Săptămâna francofoniei

Pentru marcarea celor 40 de ani de existență a Organizației Internaționale a Francofoniei, profesori de la șapte școli orădene au demarat un proiect comun de activități, intitulat „Săptămâna francofoniei”.

Prof. Smaranda Burcă și Nora Griga (de la Șc. nr. 16), Steluța Carp (de la Șc. „Oct. Goga”), Anamaria Hodorog (de la C.T. „Transilvania”), Ecaterina Moga (de la Șc. „Alex. Roman”), Adela Rus (de la C.E. „P. Cosma”), Loredana Vereș (de la Lic. T. „A. Lazăr”), Gergely Eniko și Livia Mircea (de la C.N. „E. Gojdu”) au pus la cale sensibilizarea elevilor, părinților și cadrelor didactice în legătură cu importanța Francofoniei și dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitatea internațională francofonă.
Concurs de desene și colaje
Luni (22 martie 2010), la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, în holul din față sălii profesorale, a fost vernisată expoziția de desene și colaje cuprinzând lucrări pe două teme: „Francofonia și simbolurile ei” și „SOS copiii din Haiti!”
Potrivit proiectului, fiecare școală parteneră urma să-și trimită maximum trei lucrări, în format A3, pentru expoziție.
Astăzi – concurs de cultură francofonă
Astăzi (marți, 23 martie), tot la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, urmează să se desfășoare un concurs de cultură francofonă, cu participarea gimnaziștilor de la cele șapte școli orădene, în echipaje de câte 4-6 elevi, la Quiz despre francofonie, precum și la un moment artistic (de 5-7 minute), cuprinzând cântece, poezii și scenete... (Vom reveni.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Săptămâna francofoniei.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:34:27 Ora standard a Europei de Est