Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni

Expoziție cu vânzare

O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni

„Pedagogiștii” orădeni, elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, fac dovada că le pasă și sar în ajutorul celor năpăstuiți. Un nou exemplu, după zeci și zeci de acte umanitare și de caritate, este cel de față în care zeci de elevi s-au înrolat sub steagul profesorilor Gheorghe Tileagă și Kosa Andrea, elaborând desene, grafică și pictură, precum și colaje pe tema dezastrului produs și a suferinței celor din Haiti...

„În trei săptămâni, elevii din clasele a VI-a B, C și D, a IX-a B și E și a X-a E s-au mobilizat exemplar și au dat gata peste 120 de lucrări în diferite tehnici, grafică, creion și tuș, pictură, acuarelă și tempera, tehnică mixtă, precum și colaje, pe o temă sensibilă, aceea a dezastrului produs de cutremurul din Haiti”, ne-a spus profesorul de educație plastică, dna Kosa Andrea.
Marți (16 martie 2010), la vernisajul expoziției au fost prezenți conducerea liceului (prof. Simona Martin - directorul colegiului, Crăciun Rodica și Bodoczi Elisabeta – directori adjuncți), cadre didactice și elevi, iar Ioana Holt (din X E), o fire poetică și sufletistă a rostit un cuvânt de sensibilizare, îndemnându-și colegii să cumpere lucrările expuse, banii adunați urmând să fie donați unui orfelinat din capitala – Port-au-Prince (Haiti).
„Împreună putem schimba vieți”
...„Haiti nu înseamnă doar un act caritabil pentru noi. Nu. Haiti e un mesaj pe care dorim să îl transmitem. Haiti e exemplul nostru. E cauza pentru care noi luptăm. Din ce avem noi să dăm o părticică celor care au nevoie cu adevărat. Împreună putem schimba vieți. Putem aduce un zâmbet pe buzele unui copil, ale unei ființe în locul căruia nu ar trebui să se afle nimeni. Haideți să facem o lume mai bună.
Începând cu data de azi, 16 martie, până vineri, 19 martie, în fiecare pauză mare (10.50-11.10) va fi deschis în holul incintei standul de vânzare al expoziției plastice. Prețul unui desen este de 10 ron... Banii strânși vor hrăni copiii unui orfelinat. Vor face diferența dintre viață și moarte pentru un suflet. Câteva săptămâni aceștia vor avea ce să mănânce. Haideți să întindem o mână de ajutor unor ființe care poate nici nu știu ce înseamnă zâmbetul...” (Ioana Holt)
Acțiunea se înscrie în cadrul Zilelor francofoniei, Haiti fiind un stat francofon. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 13:19:54 Ora de vară a Europei de Est