Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„E nevoie de o reîmprospătare a sufletului!”

Arc peste timp... la C. T. „C-tin Brâncuși”, Oradea

„E nevoie de o reîmprospătare a sufletului!”

„Nu mă întrebați ce port în suflet! În munca la clasă, e nevoie tot mai mult de diplomație, de tact, de o artă în a converti tot ce știi... E nevoie de o reîmprospătare a sufletului”- prof. Ioan Piț.

Miercuri (3 martie 2010), în sala festivă a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”, s-au înmânat flori și diplome de excelență, s-au rostit cuvinte din inimă pentru inimă...
Potrivit obiceiului, an de an, la ceas aniversar, conducerea colegiului (director, prof. Mihai Crețu, director adjunct, ing. Aurora Tabacu) invită toți foștii slujitori ai școlii, aflați în pensie, să petreacă momente de calde aduceri aminte și să se bucure de revedere, alături de cadrele aflate în activitate. La momentul adevărului, domnul director le-a prezentat efortul conjugat al colectivului minunat de dascăli pe care îl conduce pentru a păstra și spori faima și renumele câștigat în timp de fostul liceu de construcții. Chiar și în condiții de criză, printr-o bună conlucrare cu actuala conducere a Primăriei Oradea, având sprijinul dlui primar, ing. Ilie Bolojan, în iarnă, s-a reușit montarea de geamuri termopan la 10 săli de clasă în corpul de clădire C, lambrisarea coridoarelor din clădirea principală și schimbarea pardoselii cu parchet laminat în 12 săli, cu largul concurs al elevilor din clasa de tâmplari, conduși de maiștrii instructori și ingineri, economisindu-se astfel sume importante de bani la manopera lucrărilor. Þinând pas cu informatizarea învățământului, școala dispune de cinci cabinete de informatică, iar în două dintre ele, dotate cu câte 25 de calculatoare fiecare, legate la internet, se lucrează în sistem AEL. Cu toate neajunsurile și permutările care au loc în învățământul românesc bulversat la fiecare schimbare de gardă în fruntea ministerului de resort, dascălii colegiului mențin ștacheta calității ridicată, obținând an de an rezultate
meritorii la olimpiadele școlare și concursurile profesionale pe meserii, ceea ce situează școala între colegiile tehnice renumite ale județului și țării.
Moment artistic
La citirea „catalogului”, celor prezenți la întâlnirea de suflet li s-au înmânat câte o floare și o diplomă de excelență, fiind invitați la microfon pentru un cuvânt de rememorare. În cinstea și onoarea domniilor lor și a celor sărbătorite la 8 Martie, artiștii colegiului au prezentat un emoționant moment artistic. Și-a dat concursul grupul folk (Geanina Duță, Moise Noge, Daniel Sabău, Varga Roland, Beniamin Vaida, Răzvan Lucaci și Simona Noge), condus de prof. Ramona Bălan, cu un buchet de cântece închinate mamei. Doamna bibliotecar Florica Roibu și prof. Elena Pop au scos în față dănțăușii școlii (Florin Potioc, Camelia Popa, Raul Matiuț, Natalia Magui, Emanuel Þârlea și Florina Berka), care au jucat ca-n Bihor,  acompaniați de taraful școlii, alcătuit din Marius Popa (la vioară), Alin Pașcalău (la saxofon) și Ionuț Pop (la tobe). Momentul folcloric a fost urmat de un corolar muzical – Bach, susținut la orgă de Tiberiu Rusu, absolvent de anul trecut.
Câștigătorii concursului de desene-grafică
Dna prof. Monica Gale, coordonator al  concursului de desene-grafică, intitulat „Opere brâncușiene”, ne-a comunicat rezultatele: premiul I – Sidea Abel Florin (din X C), premiul II – Pușcaș Paul (XI A), premiul III - Varga Melinda (IX B) și Daniel Sabău (XI C).
La expoziții desene au fost nominalizați: Delia Șandro (din XII A), Paul Pușcaș (XI A), Varga Melinda (IX B) și Eduard Daragiu, din clasa a IX-a B. Lucrările lor au fost expuse pe coridorul din fața secretariatului. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „E nevoie de o reîmprospătare a sufletului!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:00 Ora de vară a Europei de Est