Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Întâlnirea de 10 ani!

Vineri, la C.N. Emanuil Gojdu Oradea

Întâlnirea de 10 ani!

Șase clase din cele șapte care au absolvit Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea în urmă cu 10 ani, și-au dat întâlnire, vineri, 22 iunie, cu foștii profesori în amfiteatrul gojdist. Absolvenții fostei clase a XII-a A au avut întâlnirea înainte cu două săptămâni, după cum aveam să aflăm de la directorul colegiului, dl prof. Dorel Tifor.

După salutul de “Bun venit” adresat de directorul colegiului, foștii diriginți au strigat catalogul, iar absolvenții și-au prezentat realizările celor zece ani: absolvirea unor facultăți (una sau două), căsătorii, și împliniri profesionale la locurile de muncă mult visate. Cei absenți, în majoritate, nu au putut onora întâlnirea fiind plecați în Franța, USA sau Spania. Profesorii, mai cu seamă diriginții, au răspuns “prezent”, bucuroși de întâlnire.
Prima care a citit catalogul a fost prof. Catrinel Pânzaru, diriginta fostei clase a XII-a B, urmată de prof. Marian Goina, dirigintele C-ului…
 A XII-a D l-au avut ca diriginte pe prof. Constantin Ilieș, a XII-a E, pe prof. Maria Pelle, a XII-a F, pe prof. Anița Luncan, iar a XII-a G, au avut-o ca dirigintă pe prof. Viorica Tomescu.
Dl director a ținut să ne informeze că printre cei care și-au dat astăzi întâlnire la 10 ani de la absolvire sunt și destui foști olimpici naționali: Ioan Goldea, Boji Bogdan, Farkas Beatrice, Ioana Bota, Nicoleta Româneac…
Dacă ei au astăzi întâlnirea de 10 ani, alții au avut întâlnirea de 20, 40 și chiar 60 de ani!
Ce frumos sună “Gaudeamus"-ul! Ce minunate sunt coșurile cu flori, și câtă bucurie se poate citi în ochii celor aflați la catedră și în băncile amfiteatrului!  (Ovi DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați  Galeria foto (Întâlnirea de 10 ani!).

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:25:42 Ora standard a Europei de Est