Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea

Vineri, pe scena Palatului

Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea

Elevii clasei a IV-a step by step de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea au prezentat, vineri, pe scena Palatului Copiilor și Elevilor, un „număr de magie”, pentru a le demonstra părinților, dar și celor două învățătoare, inst. Maria Câmpean și Anca Bogdan, cât sunt ei de grozavi la absolvirea ciclului primar.

A nu se crede însă că teribilii copii de la „Coșbuc” au dărâmat ziduri, au întors cursul Crișului Repede, sau au spart vreo bancă, Doamne ferește!
Dar, parcă acum, se văd roadele sistemului step by step, care le-a dat mai multă independență, atât în manifestare și exprimare, cât și în gândire. Dialogând, zilnic, mult mai mult, acum, în postura de actori, ei se simțeau ca de obicei, un subiect, dar și „obiect” al propriei sale formări. Câtă naturalețe și nonșalanță, spontaneitate, sinceritate și imaginație!
În fața scenei, cele două dăscălițe erau pur și simplu spectatoare ca noi toți. Multe dintre punctele programului, și ele le vizionau în premieră!
Artiștii au fost totali, atât la scenete, cât și la dans, recitat și cântat.
Ani de succese!
„Iată-ne ajunși în ziua care încheie cei patru ani pe care i-am petrecut împreună, ani de muncă, de efort, de succese, de bucurii…
Am crescut, am muncit, am greșit, dar din greșeli am învățat cu toții, spunea Diana Bălăian.
Vă mai amintiți?
Frunze ruginii se pregăteau să țeasă covorul toamnei”…
Diana doar a pregătit terenul pentru Andreea Cocis și colegii care au făcut o „repetiție pentru concert”, de Mozart, și pentru o poezie-declarație neașteptată, din partea lui Sergiu Ile. Iar ursitoarea Denisa Vlad abia aștepta să prindă un moment să se afirme. Sceneta „Făt-Frumos când era mic” i-a întins covorul roșu. Vlad Popa și Darius Ardelean ne-au demonstrat faptul că hip-hop-ul și break-dance-ul nu au limite de vârstă. Două bune colege de bancă, Diana Bălăian și Mădălina Tripon, fac caz , și haz de necaz, dar se liniștesc repede. Hanga Boroș  e cu dansul modern. S-a văzut. Teodora Beke e sportivă talentată, dar parcă numai la sport se pricepe Teo? Sceneta „Un pedagog de școală nouă” ni-l redă în lumina sa adevărată pe regizorul, scenaristul și actorul Flaviu Samarghitan, de factură matematician. Înainte să-și intre în mână fetele cu un dans tematic, doi magicieni vestiți, Ricardo Balint și Vlad Matiuț, reușesc să ne oprească respirația cu trucurile lor ALA-BALA-PORTOCALA!
Clipa magică a despărțirii a sosit. Montajul lacrimogen tocmai asta și-a propus: să sensibilizeze până la lacrimi. Colegi-colegi, după patru ani au devenit prieteni, iar cântecul și jocul în cerc, la fel ca în clasa întâi, a fost un fel de cântec de lebădă.
Superbi copii, alături de niște învățătoare model!
Felicitări! Iar diplomele personalizate să știți că vă vin ca o mănușă, vă spun eu! (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:40 Ora de vară a Europei de Est